Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Solids Processing nummer 6

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 6 van 2015.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Met zes weegbruggen naar 50% minder vervoersbewegingen bij Havens Voeders, stofmonitoring-systeem van ECN trekt internationale belangstelling, van feed naar food: zetmeel-verwerking bij Ad van der Vorst, petfood van bioplastic op basis van gepolymeriseer

Verschenen: 11-12-2015

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 26

Veel vraag naar innovatieve bioplastics van Paragon Pet Products vanuit wereldmarkt

Productieboost voor vegetarisch kunststukje op de rol Dat in Groningen veel aardappels worden geteeld, weet iedereen, maar dat er daarnaast vanuit het hoge noorden een snel stijgende export plaatsvindt van krokodillen, egels en varkensoren is relatief onbekend. Van Gronings aardappelzetmeel worden natuurlijke kauwsnacks voor honden gemaakt in met name diervormen. Sinds enkele jaren vult Paragon Pet Products een groeiend wereldmarktsegment met deze producten.

Aanjager van de ambities van Paragon Pet Products is oprichter Wim Pater, in het verleden onderzoeker bij Wageningen UR. Het virus om dromen daadwerkelijk in praktijk te brengen heeft inmiddels meerdere collega’s besmet. Zo bouwde Paragon in 2008 een compleet nieuwe fabriek met een vloeroppervlak van 6.000 m² in Veendam, die inmiddels alweer te klein is. In mei 2015 opende de ambitieuze fabrikant van hondensnacks een nieuwe verpakkingshal van 1.250 m². Technical manager Janjaap Freije: “Een deel van de naastgelegen grond hebben we ook al aangekocht en op de resterende grond ligt een optie tot koop. Onze ambitie is om te groeien naar een bedrijfsoppervlakte van 30.000 vierkante meter.” Verschillende grote investeerders hadden een aandeel in Paragon, maar sinds 2011 heeft de NOM, een financieringsmaatschappij van de overheid die alleen investeert in kansrijke projecten, deze aandelen overgenomen en participeert de maatschappij voor 25 procent in de onderneming.
 
 .
 .
 .