Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Solids Processing nummer 3

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 3 van 2015.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Speciale aandacht voor ontstoffing en explosieveiligheid: Besparen op filterinstallatie al snel mogelijk, de grootste risico’s in de procesindustrie, goed advies voor bestaande filterinstallatie goedkoper dan nieuwe bij Lubrizol, Van Zutven Feed Processi

Verschenen: 05-06-2015

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 14

Besparen op filterinstallatie is al snel mogelijk

Juiste keuze en goede inregeling filterinstallatie van groot belang Een filterinstallatie is een belangrijk onderdeel van de procesinstallatie als het gaat om een stofvrije werkomgeving en voor het verwijderen van kleine productdelen uit het proces en dus uit het eindproduct. Normaliter draait zo’n installatie zonder dat er veel naar omgekeken wordt. Toch is het goed om periodiek kritisch te kijken naar de werking. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook om geld te besparen.

Vaak krijgt een filterinstallatie pas aandacht als deze slecht presteert. Meestal is een kortere standtijd van de filters het eerste signaal dat er iets mis is. Of er verschijnt op een of meerdere plekken in het proces stof omdat de afzuiging te wensen over laat. Een andere indicatie zijn metingen waaruit blijkt dat de emissiewaarden te hoog zijn. Op zo’n moment is ineens alle aandacht gericht op de filterinstallatie, waarin de oorzaak van het slechte functioneren wordt gezocht. Een verslechterde prestatie van een filterinstallatie is in eerste instantie vaak aanleiding om over te stappen naar een andere leverancier van filters. Als ook die nieuwe filters niet goed blijken te werken of een heel korte standtijd te hebben, wordt nog eens verder gekeken naar de totale procesinstallatie. Bij een slecht presterende filterinstallatie, maar ook bij een periodieke inspectie, is het echter zaak om verder te kijken dan alleen naar het filter. In dit artikel worden een aantal handvatten gegeven voor een betere prestatie en kostenbesparingen rond de filterinstallatie.
Lees dit artikel
pag. 24

Snelle groei en ui tbreiding activiteiten bij Van Zutven Feed Processing

Poederverwerker investeert in vele varianten stoffiltertechniek In vijf jaar tijd is de dagelijkse verwerkingscapaciteit bij de Veghelse poederspecialist Van Zutven Feed Processing verviervoudigd. De snelle groei is deels te danken aan zoon Niels, die zelf de nodige machines bouwt. In de slipstream van dit opmerkelijke succes installeert Donaldson de ene na de andere stofafzuigtechniek.

Het familiebedrijf startte ooit met een maalmolen voor regionale agrarische producten. In de loop der jaren is het accent bij Van Zutven Feed Processing komen te liggen op het verwerken en verpakken van melkpoeders. De flexibele poederspecialist richt zich daarnaast steeds meer op maatwerk voor uiteenlopende nichemarkten. Wie anno 2015 een bezoek aan de Veghelse locatie brengt, ziet een prachtig nieuw kantoorgebouw. Ook is de laatste jaren veel geïnvesteerd in een nieuw silogebouw, in een nieuwe verpakkingslijn en in twee nieuwe hallen voor opslag. De ambitie van Van Zutven reikt ver. Een nieuwe lijn voor zeer fijne malingen is in ontwikkeling. En over twee jaar staat alweer de oplevering gepland van 4.200 m² opslag en een 22 meter hoog silogebouw van 140 m². De uitdagingen voor Donaldson variëren van stoffiltratie bij bigbag losinstallaties en uitpakmachines tot verpakkingsmachines en bij het lossen in silo’s. Omdat het snel en flexibel afhandelen van orders voor Van Zutven van groot belang is, moet Donaldson daarop aansluiten. “We werken al meer dan vijftien jaar samen en kennen elkaar door en door. Het is regelmatig vandaag een telefoontje en morgen een oplossing.” Het bedrijf beschikt over diverse maalmolens. Niels van Zutven: “Nu malen we de poeders tot 300 micron, straks kunnen we met een classifier molen fijnmalen tot 63 micron.”
Lees dit artikel
pag. 28

Hoe veilig is uw ontstoffingsapparatuur?

Professioneel advies onontbeerlijk voor een veilige installatie Stof is een onvermijdelijk bijproduct van elke industrie waarin gewerkt wordt met droge stoffen. Ontstoffingsapparatuur kom je dan ook overal tegen, met name in de procesindustrie. Er zijn veel producten waarvan de kleine stofdeeltjes met lucht een (uiterst) brandbaar mengsel vormen. Eén vonk kan dan voldoende zijn om een forse explosie te veroorzaken. Daarom horen ontstoffing en explosiebeveiliging hand in hand te gaan. In dit artikel worden een aantal mogelijke maatregelen besproken om de veiligheid te garanderen.

Ontstoffingsspecialisten zijn in staat om praktisch in alle gevallen stof en lucht uitstekend van elkaar te scheiden. Als het om brandbaar stof gaat, komt daar nog een extra uitdaging bij: hoe beheers je het risico op een zogenaamde stofexplosie en, zo mogelijk nog belangrijker, de uitbreiding daarvan. Juist in een stoffilter is zo’n risico extra groot. In het filter verzamelen zich de fijnste fracties en de stof-luchtverhouding levert vrijwel altijd een explosief mengsel op, zeker bij het reinigen van het filtermateriaal. Bij zo’n reinigingspuls valt en dwarrelt het stof naar beneden in een opvangtrechter om afgevoerd te worden. Doorgaans ontbreekt een ontstekingsbron. Totdat deze er op een kwade dag opeens wel is in de vorm van een heetgelopen lager of een aanlopend bewegend metaaldeel. Dan heb je een explosie die enorm verwoestend kan zijn. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de mens en veroorzaakt grote schade aan kostbare productiemiddelen. En vaak is de economische schade als gevolg van het feit dat er weken of maanden niet meer geproduceerd kan worden, nog vele malen groter. Het voorkomen of beperken van die mogelijke schade is dus een vereiste. De vraag rijst dan: hoe doe je dat?
Lees dit artikel
pag. 32

Overdekte scheepsbeladingsinstallatie voor kunstmest

OCI Nitrogen en Wessem trekken samen op bij project El Toro Out of the box denkend ontwikkelden OCI Nitrogen en huisvervoerder Wessem samen een oplossing voor kunstmestoverslag. Drie jaar geleden werd de eerste barge loader in Stein gebouwd en zo’n drie maanden geleden is ook de tweede in gebruik genomen. Álvaro Torres Centellas van OCI Nitrogen en Bob Joosten van Wessem Port Services vertellen over hun unieke samenwerking.

Bij het sluiten van de locatie van OCI Nitrogen in IJmuiden zag men op de andere locatie, in Geleen, een capaciteitsuitbreiding op zich afkomen. Álvaro Torres Centellas, purchasing manager bij OCI Nitrogen, legt uit dat dat een goed moment leek om de hele logistieke operatie van het eindproduct nader te bekijken. “Voor 2010 had DSM Agro, zoals het toen nog heette, twee sites en reed er drie keer per week een trein naar IJmuiden. In een overeenkomst met de overheid, die van die treinen afwilde, werd vastgelegd dat IJmuiden dicht moest. De productie ging naar Geleen, waar ineens van 1 miljoen ton,1,4 miljoen ton kunstmest per jaar geproduceerd ging worden.” In 2010 werden DSM Agro en DSM Melamine aan OCI verkocht, waardoor hun activiteiten verder gingen onder de naam OCI Nitrogen. OCI Nitrogen is bovendien ook al jarenlang agent voor een ander DSM-product waarvoor 700.000 ton per jaar vanuit de haven moet worden verscheept. “We stonden dus voor het dilemma hoe dit allemaal bij onze klanten te krijgen. Bovendien overwoog DSM destijds ook nog een fabriek te bouwen.” Overigens gaat 80 procent van de OCIen DSM-producten per binnenvaart naar Duitsland en de Benelux of naar een zeehaven voor wereldwijde distributie.
Lees dit artikel
pag. 34

Explosie-compartimentering is pure noodzaak

Secundaire explosie vaak vele malen groter Bij de verwerking van brandbare poeders of stoffig product zoals graan, melkpoeder en houtpellets dient het explosierisico onderzocht te worden. Apparaten waar explosieve mengsels vaak te verwachten zijn (filters, elevatoren, silo’s) moeten veelal beveiligd worden. Dit kan bijvoorbeeld met breekplaten of explosie-onderdrukking. De noodzaak tot compartimentering of explosie-isolatie wordt echter regelmatig over het hoofd gezien, terwijl de schade die aangericht wordt doordat de explosie zich voortplant naar andere apparatuur vaak vele malen groter is. De noodzaak en het belang van compartimentering komen in dit artikel aan de orde, evenals de verschillende methodes om dit te bewerkstelligen, gekoppeld aan wetgeving en normering.

Op veel plaatsen staan filters mét breekplaten, maar zonder de nodige barrières naar de aangesloten apparatuur. Hiervan wordt dan onterecht gesteld dat het filter beveiligd is. De breekplaten zorgen er echter enkel voor dat de druk in het filter niet te hoog zal oplopen. Vlammen en druk kunnen zich nog steeds voortzetten naar aangesloten apparatuur, wat meestal onaanvaardbaar is. Er wordt soms, onterecht, verondersteld dat explosiedoorslag niet mogelijk is. Aangezien een explosie zich voortplant met een snelheid van enkele meters per seconde, zou kunnen worden verondersteld dat deze niet tegen de luchtstroom in kan lopen. De luchtsnelheid in leidingen bedraagt immers standaard 20 m/s of meer. Alleen zal er in geval van een explosie, zelfs met drukontlasting, een aanzienlijke overdruk ontstaan waardoor de luchtstroom automatisch zal omkeren. Enkel in geval van een blaastransport met een gegarandeerd debiet kan dit mogelijk als barrière aangemerkt worden. Een andere misvatting is dat er geen explosiepropagatie mogelijk is als de brandstofconcentratie voldoende laag is, onder de LEL (lowest explosion level). Dit is absoluut niet correct. Als gevolg van de explosiedruk kan extra brandstof in de leiding geblazen worden, nog vóór de steekvlam aangekomen is. Ook eventuele afzettingen in de leidingen kunnen gemakkelijk door de explosie opgewerveld worden.
Lees dit artikel
pag. 46

Weer zo goed als nieuw en afmetingen blijven gelijk

Wolthuis reviseert sluizen bij Eurosilo Gent Machinefabriek Wolthuis in Wormerveer is gespecialiseerd in revisies, met name van sluizen. Dirk Wolthuis: “Wij kunnen bouwen op de jarenlange ervaring binnen dit bedrijf. Bovendien zitten onze monteurs vaak bij de klant zelf, waar ze niet alleen zoeken naar de oplossing, maar ook naar de oorzaak: waarom treedt die specifieke slijtage op?” Onlangs reviseerde het bedrijf sluizen voor Eurosilo in Gent. Deze worden gebruikt voor de op- en overslag van graan en derivaten en vertoonden lekkage.

Eurosilo exploiteert twee grote, state-ofthe- art maritieme terminals voor de open overslag van granen, oliehoudende zaden en derivaten in de haven van het Belgische Gent. Ooit begon het bedrijf met twee pneumatische lossers en een opslagcapaciteit van 18.000 ton. In 1992 verwierf het Gent Graan Terminal (GGT) en inmiddels bedraagt de totale opslagcapaciteit over twee locaties 650.000 ton. De helft daarvan wordt los gestort, de andere helft betreft een speciale opslag voor derivaten. Aan de 1.200 meter lange kade kan het bedrijf Panamax-zeeschepen (met afmetingen berekend op de Panama-sluizen) ontvangen en met een loscapaciteit (gebaseerd op zwaar graan) van 40.000 mt/ dag tussen 06.00 en 22.00 uur. In drukke tijden wordt er een extra (nacht)shift gedraaid. Bij de ene opslagplaats, Sifferdok, beschikt het bedrijf over twee mobiele, verticale schroeftransporteurs, in een verplaatsbare arm om bulklading te laden of te lossen. Op de locatie Rodenhuizedok staat een mobiele kraan. Het lossen van kwetsbaar graan en derivaten gebeurt met een snelheid tot 1.500 mt/u. Vervolgens brengen verschillende conveyors het product naar de precieze opslagplaats waar het onder continu gemonitorde condities wordt opgeslagen. Het laden van schepen en treinwagons gebeurt met een snelheid van 2.400 mt/u. Na de laatste investering in een vrachtwagenlaadstation bedraagt de capaciteit daarvan 8.000 mt/d. Als extra service kan Eurosilo bemonsteren, koelen, begassen en zeven.
 
 .
 .
 .