Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2015-6 11-12-2015
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Solids Processing 2015-6
Met zes weegbruggen naar 50% minder vervoersbewegingen bij Havens Voeders, stofmonitoring-systeem van ECN trekt internationale belangstelling, van feed naar food: zetmeel-verwerking bij Ad van der Vorst, petfood van bioplastic op basis van gepolymeriseer

Verschenen: 11-12-2015
Column Henk Klein Gunnewiek
Column
Henk Klein Gunnewiek U kent vast wel de uitdrukking ‘toeval bestaat niet’. Deze vormt de basis voor een bekende theorie, het determinisme, die ervan uitgaat dat alles van tevoren is bepaald en dus voorspelbaar is. Een zuiver geval van oorzaak en gevolg; als je de juiste oorzaken in beeld hebt, is het gevolg te voorspellen. Ik moet zeggen dat ik daar soms ook wel in geloof, als ik kijk naar wat me af en toe overkomt

Maar eigenlijk wil ik toe naar het feit dat er in dit nummer twee praktijkervaringen staan rond de aanschaf van een palletiser. Stom toeval, want we hebben geen themanummer daaromheen. Ik houd niet van themanummers, verderop zal ik u uitleggen waarom. Dat er twee artikelen over hetzelfde onderwerp instaan (die overigens qua inhoud heel verschillend zijn), berust op toeval. Maar voor dat toeval is wel heel bewust gekozen…..
pagina 3
Weegbruggen onder silo’s in combinatie met een iPad Havens Voeders reduceert vervoersbewegingen met 50 procent
Weegbruggen onder silo’s in combinatie met een iPad
Havens Voeders reduceert vervoersbewegingen met 50 procent Onderzoek van de Gezondheidsraad verraste onlangs menigeen. De alom geprezen Schijf van Vijf voor de mens gaat op de schop. Maar voor koeien en varkens weten we al jaren wat gezond is. Op de gram nauwkeurig zelfs. “Onze uitgebalanceerde voedingsrecepten bestaan uit ruim dertig nutriënten. Per diersoort en levensfase zorgen we dagelijks voor het optimum als het om gezondheid en prestaties gaat”, zegt bedrijfsleider Hans Graat van Havens Voeders. Ook op transportgebied weet het bedrijf wat optimalisering is.

Bezig zijn met het optimum zit het bedrijf in de genen. Zo wist Havens Voeders het aantal vervoersbewegingen op het terrein in Maashees met maar liefst 50 procent te reduceren. De veevoederproducent breidde hiervoor uit van één naar zes weegbruggen. Daaraan koppelde men een uitgekiend stukje automatisering, waarbij de Havens-chauffeurs bij elke lading een eigen iPad gebruiken. Hans Graat: “Gemiddeld laden onze chauffeurs tweemaal per dag. Per keer boeken ze een half uur tot drie kwartier tijdwinst. De investering blijkt meer dan de moeite waard.”
pagina 14
Internationale doorbraak voor stofmonitoringsysteem ECN Elke ontsnapping van (fijn)stof direct gesignaleerd
Internationale doorbraak voor stofmonitoringsysteem ECN
Elke ontsnapping van (fijn)stof direct gesignaleerd “Het meten van verwaaid fijnstof bij overslag- en andere bedrijfsactiviteiten heeft de toekomst. Bedrijven of de overheid kunnen zo eventuele bronnen opsporen en maatregelen treffen om de risico’s voor omwonenden te beperken en geschillen te voorkomen.” Dat zegt Bas van Bree, werkzaam bij ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) als business developer. Dit houdt in dat hij de technologieën die ECN ontwikkelt, omzet in concrete producten en diensten voor de industrie en de overheid. Een praktijkproef bij Rietlanden Terminals in Amsterdam is succesvol afgesloten en er is inmiddels een werkend systeem beschikbaar op de markt, de AirBox

Aanleiding voor het gesprek met Van Bree is het recente staatsbezoek annex handelsmissie in China in oktober, onder leiding van koning Willem-Alexander. China is geïnteresseerd in het monitoringsysteem voor fijnstof in de buitenlucht van ECN. Het systeem is al in gebruik in de havengebieden van Amsterdam en Rotterdam.
pagina 18
Op- en overslagbedrijf Ad van der Vorst realiseert imposante verpakkingslijn Gezamenlijk opgebouwde zetmeelexpertise leidt tot innovatieve oplossingen
Op- en overslagbedrijf Ad van der Vorst realiseert imposante verpakkingslijn
Gezamenlijk opgebouwde zetmeelexpertise leidt tot innovatieve oplossingen Bij het mengen en verpakken van nieuwe veevoederproducten zijn technische aanpassingen in bestaande productielijnen veelal voldoende, maar bij de omschakeling naar foodproducten zijn grote investeringen vereist. Op- en overslagbedrijf Ad van der Vorst nam onlangs een nieuwe state-of- the-art productieruimte van 700 m² in gebruik, speciaal voor ruim 25 complexe soorten zetmeel. De voorbereidingstijd van een jaar resulteerde in talrijke innovaties. Eigenaar Ad van der Vorst: “Alle maatwerkmachines zijn in eigen beheer uitgewerkt, samen met de leveranciers. Alleen door jarenlange samenwerking kun je daadwerkelijk doorontwikkelen.”

Ad van der Vorst BV, nichespeler in de markt voor het verpakken van feed- en foodproducten, maakt verrassende ontwikkelingen door. De investeringen van dit bedrijf uit het Brabantse Stampersgat volgen elkaar in rap tempo op. Waar het accent jarenlang lag op uiteenlopende feedproducten en deels industriële producten, schakelt men steeds meer over op het mengen en verpakken van foodproducten, waarvoor men aan hoge eisen moet voldoen. Sinds enkele jaren verpakt Ad van der Vorst onder meer ook premixen, aardappelvlokken en brokken op basis van bietenpulp voor petfoodproducenten.
pagina 22
Veel vraag naar innovatieve bioplastics van Paragon Pet Products vanuit wereldmarkt Productieboost voor vegetarisch kunststukje op de rol
Veel vraag naar innovatieve bioplastics van Paragon Pet Products vanuit wereldmarkt
Productieboost voor vegetarisch kunststukje op de rol Dat in Groningen veel aardappels worden geteeld, weet iedereen, maar dat er daarnaast vanuit het hoge noorden een snel stijgende export plaatsvindt van krokodillen, egels en varkensoren is relatief onbekend. Van Gronings aardappelzetmeel worden natuurlijke kauwsnacks voor honden gemaakt in met name diervormen. Sinds enkele jaren vult Paragon Pet Products een groeiend wereldmarktsegment met deze producten.

Aanjager van de ambities van Paragon Pet Products is oprichter Wim Pater, in het verleden onderzoeker bij Wageningen UR. Het virus om dromen daadwerkelijk in praktijk te brengen heeft inmiddels meerdere collega’s besmet. Zo bouwde Paragon in 2008 een compleet nieuwe fabriek met een vloeroppervlak van 6.000 m² in Veendam, die inmiddels alweer te klein is. In mei 2015 opende de ambitieuze fabrikant van hondensnacks een nieuwe verpakkingshal van 1.250 m². Technical manager Janjaap Freije: “Een deel van de naastgelegen grond hebben we ook al aangekocht en op de resterende grond ligt een optie tot koop. Onze ambitie is om te groeien naar een bedrijfsoppervlakte van 30.000 vierkante meter.” Verschillende grote investeerders hadden een aandeel in Paragon, maar sinds 2011 heeft de NOM, een financieringsmaatschappij van de overheid die alleen investeert in kansrijke projecten, deze aandelen overgenomen en participeert de maatschappij voor 25 procent in de onderneming.
pagina 26
Locatie moet uitgroeien tot expertisecentrum voor verspillingsoplossingen Verspillingsfabriek verwerkt reststromen vers
Locatie moet uitgroeien tot expertisecentrum voor verspillingsoplossingen
Verspillingsfabriek verwerkt reststromen vers Net voor Kerst opent in Veghel de Verspillingsfabriek. De locatie op het terrein van het voormalig DHL-dc, een initiatief van cateraar Hutten, moet uitgroeien tot een expertisecentrum voor oplossingen voor voedselverspilling. De fabriek verwerkt in eerste instantie groenten van reststromen van telers, veilingen en verwerkers tot sauzen, soepen, stoofvlees en ragouts. Daarnaast wordt er vlees van producenten verwerkt.

Op termijn wil de locatie naast groenten en vlees ook restpartijen fruit, aardappelen, brood, zuivel en andere versproducten verwerken tot maaltijdcomponenten en eventueel snacks. De Verspillingsfabriek levert naar verwachting vijftig tot zestig banen op, deels ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cateringbedrijf Hutten investeert twee miljoen euro in het project om voedselverspilling terug te dringen.
pagina 30
Bij zandfabriek Martens en Van Oord is doorlopend onderhoud vereist Als het voorste bandje weigert, ligt de complete fabriek urenlang stil
Bij zandfabriek Martens en Van Oord is doorlopend onderhoud vereist
Als het voorste bandje weigert, ligt de complete fabriek urenlang stil Zeven jaar geleden kreeg Martens en Van Oord de opdracht om een deel van de Maas te verdiepen. Daarbij kwam maar liefst 7 miljoen ton zand en grind vrij. Omdat afnemers te weinig wilden betalen, investeerde de GWW-aannemer in een nieuwe zandfabriek te Moerdijk. Doorlopend onderhoud is vereist. Maar onlangs, in week 34, lag het hele bedrijf plat voor groot onderhoud. Cor van Bragt: “De schurende werking van zand en grind is enorm. Sommige onderdelen moeten we zelfs wekelijks vervangen.”

Op het immense terrein van Martens en Van Oord in Moerdijk maken de gigantische bergen grond en zand veel indruk. De opdracht van Rijkswaterstaat voor de verdieping van de Maas leidde tot een nieuwe uitdaging. Zo toonde de aannemer, van origine gespecialiseerd in grootgrondverzet, zes jaar geleden veel moed met de investering in een klasseerinstallatie
pagina 32
DLF zocht flexibele, eenvoudig instelbare machine Een palletiser die ‘seniorproof’ is
DLF zocht flexibele, eenvoudig instelbare machine
Een palletiser die ‘seniorproof’ is De 25 jaar oude palletiser van graszaadbedrijf DLF was aan vervanging toe. Het bedrijf stelde daarbij een stevig eisenpakket op. De gladde verpakkingen vormen bij het stapelen namelijk regelmatig een probleem. Minstens zo belangrijk was het bedieningsgemak. Jan de Boer, manager processing bij DLF: “Met één druk op de knop schakelt de nieuwe palletiser over van de ene naar de andere palletmaat. De installatie is seniorproof.”

Het in Kapelle gevestigde bedrijf DLF, tot voor kort Innoseeds geheten, maakt onderdeel uit van het Deense zaaizaadconcern DLF A/S, met vestigingen over de hele wereld. DLF is gespecialiseerd in de veredeling, productie, bewerking en opslag van graszaden. Daarnaast legt het bedrijf zich toe op zaden van groenbemestingsgewassen en maïs. De Nederlandse tak telt honderd medewerkers, waarvan er tien werkzaam zijn op de R&D-afdeling in Moerstraten waar ongeveer 40 hectare testvelden liggen.
pagina 36
Training Within Industry maakt productieprocessen bij Johma eenvoudiger aan te leren Tijdelijke arbeidskrachten in enkele weken opleiden tot gedegen operators
Training Within Industry maakt productieprocessen bij Johma eenvoudiger aan te leren
Tijdelijke arbeidskrachten in enkele weken opleiden tot gedegen operators Bij Johma werden diverse verbetermethoden uitgeprobeerd, maar dit gebeurde teveel topdown. Het gevolg was een zekere vervreemding. In 2010 ging het roer om. De belangrijkste pijlers in het verbeterprogramma zijn nu communicatieverbetering, kennisvermeerdering en tenslotte kennisoverdracht, belangrijk vanwege pieken in de vraag. Johma vangt deze op met tijdelijke arbeidskrachten. Tijdens WOII verkeerden Amerikaanse fabrieken in een soortgelijke situatie, toen de operators naar het front vertrokken. Daar werd toen Training Within Industry (TWI) toegepast om nieuwe medewerkers te trainen. Johma bewijst dat toepassing van TWI ook nu de productieflexibiliteit sterk kan vergroten.

“We willen terug naar de sfeer van een familiebedrijf, waarin iedereen trots is op de producten”, vertelt assistent productiemanager Daniël van der Woude. “Maar daarnaast willen we ook de efficiency blijven verhogen. En dat zonder grote investeringen, dus langs de weg der geleidelijkheid.” De belangrijkste pijlers in het verbeterprogramma zijn nu communicatieverbetering, kennisvermeerdering en kennisoverdracht. Dat laatste is extra belangrijk vanwege pieken in de vraag: die kan in het hoogseizoen verviervoudigen. Johma vangt dit op met tijdelijke arbeidskrachten, die dan snel moeten worden opgeleid.
pagina 40
Technische innovaties kenmerken de compostproducent Telkens een schepje erbovenop
Technische innovaties kenmerken de compostproducent
Telkens een schepje erbovenop Compost heeft de afgelopen decennia een ontwikkeling naar steeds hoogwaardigere toepassingen doorgemaakt. De sector legde zichzelf kwaliteitsnormen op die strenger zijn dan de wet voorschrijft. De cascade van deze zelfopgelegde kwaliteitseisen heeft geleid tot een steeds gevarieerder product. De ontwikkeling van opwerkingstechnieken en verfijnde innovaties maakten een kwaliteitsslag mogelijk. Van bulkproduct tot specialty.

Op stap met een éminence grise in de compostsector. Zelf zal de bescheiden Johan Aartsen zich nooit zo noemen. Gedreven neemt hij zijn bezoek mee over het bedrijfsterrein van Bruins & Kwast in het Twentse Goor. Stiefelend langs de grote hopen compost geeft hij uitleg over het productieproces. Af en toe graaien zijn handen gretig door een berg verse compost om het losse materiaal met zichtbaar genoegen langzaam door de vingers te laten lopen. “Hier, moet je ruiken. Dat is toch heerlijk.”
pagina 44
Vocht belangrijkste parameter bij aardappelverwerker Rixona in Venray Realtime vochtmeting voorkomt rendementsverlies
Vocht belangrijkste parameter bij aardappelverwerker Rixona in Venray
Realtime vochtmeting voorkomt rendementsverlies Bij de verwerking van aardappelen tot aardappelvlokken en -granulaat is het onttrekken van vocht de belangrijkste processtap. Rixona in Venray reduceert het vocht in diverse stappen van 75 naar circa 7,5 procent. Quality controller Nico Lindeboom: “We moeten binnen de specificaties produceren om rendementsverlies te voorkomen. Zo proberen we vocht zelfs op tienden van procenten te sturen. We gebruiken daarvoor hoogwaardige inline vochtmonitoren die realtime meten.”

De locatie van Rixona in Venray produceert zowel halffabricaten als eindproducten. Naast aardappelgranulaat in de vorm van fijn poeder produceert men hier ook aardappelvlokken die een doorsnede hebben van 1 tot 5 millimeter. Het voordeel van aardappelvlokken is dat het verwerken tegen lagere temperaturen mogelijk is. Ook nemen vlokken makkelijker water op.
pagina 48
Knap staaltje samenwerking minimaliseert productieverlies Nieuwe palletisinglijn binnen drie weken geïnstalleerd bij Nutrifeed
Knap staaltje samenwerking minimaliseert productieverlies
Nieuwe palletisinglijn binnen drie weken geïnstalleerd bij Nutrifeed De techniek was uit de tijd. En steeds meer afnemers wensten perfect gestapelde pallets. Nutrifeed uit Veghel besloot daarom tot een ingrijpende vervanging van palletisers, palletwikkelaars en transportinstallaties. Maar hoe houd je het productieverlies beperkt? Door een strakke planning en een uitzonderlijke samenwerking tussen de medewerkers van Nutrifeed en de leverancier. Manager technical services van Nutrifeed, Frans Verwijst: “Binnen drie weken konden we weer draaien. Bovendien hebben we veel aan efficiency en gebruiksvriendelijkheid gewonnen.”

Nutrifeed is onderdeel van FrieslandCampina, in 2008 ontstaan na een fusie tussen Friesland Foods en Campina. De productielocatie in Veghel startte in 1986. Bijzonder aan deze locatie, die behoort tot de groep Ingrediënts, is dat het de enige feed-locatie binnen FrieslandCampina is. Het nabijgelegen DMV, eveneens onderdeel van de internationaal opererende coöperatie, verwerkt de aangevoerde melk en levert vervolgens droge stof aan Nutrifeed.
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel