Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2015-4 15-09-2015
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Solids Processing 2015-4
Vooruitblik op beurs Solids Rotterdam, SESVanderHave moderniseert pilleerpoces, expansie Dinnissen Process Technology, akoestische filterreiniging lost aanhechtingsproblemen op bij Forbo Eurocol, Agrifirm investeert in nieuwe persluchtinstallaties, einde

Verschenen: 15-09-2015
Column Henk Klein Gunnewiek Persoonlijk contact
Column Henk Klein Gunnewiek
Persoonlijk contact We leven in een snelle tijd, waarin alles zo efficiënt mogelijk moet. Iedereen heeft te weinig tijd en is druk, druk. Dan helpen allerlei communicatiemiddelen enorm. Of het nu een mobieltje is om iemand snel en (bijna) altijd te kunnen bellen, of een mailtje. Of een WhatsApp, sms’je of tweet. Maar voor sommige zaken is het toch nog altijd heel waardevol en zinnig om elkaar te ontmoeten. Bij belangrijke besprekingen, als je iets goed wilt bekijken, of om te netwerken. En dat laatste kan heel efficiënt als je allerlei relevante mensen op één plek bij elkaar hebt. We leven in een snelle tijd, waarin alles zo efficiënt mogelijk moet. Iedereen heeft te weinig tijd en is druk, druk. Dan helpen allerlei communicatiemiddelen enorm. Of het nu een mobieltje is om iemand snel en (bijna) altijd te kunnen bellen, of een mailtje. Of een WhatsApp, sms’je of tweet. Maar voor sommige zaken is het toch nog altijd heel waardevol en zinnig om elkaar te ontmoeten. Bij belangrijke besprekingen, als je iets goed wilt bekijken, of om te netwerken. En dat laatste kan heel efficiënt als je allerlei relevante mensen op één plek bij elkaar hebt.
pagina 3
Visit the future 30 september en 1 oktober 2015, Ahoy Rotterdam: het netwerkmoment van de stortgoedsector
Visit the future
30 september en 1 oktober 2015, Ahoy Rotterdam: het netwerkmoment van de stortgoedsector Wanneer dit blad bij u op de mat landt, duurt het nog minder dan twee weken voordat Ahoy Rotterdam zijn deuren opent voor de beurzen Solids en Pumps & Valves. Voor de eerste is het al de zesde keer dat Ahoy de achtergrond vormt. Pumps & Valves beleeft zijn derde Rotterdam-editie en de belangstelling voor deze beurs neemt meer en meer toe. Eind juni verzorgde organisator Easyfairs een bijeenkomst voor standhouders. Hen werd op het hart gedrukt u, de bezoeker, vooral van tevoren te laten weten wat u allemaal kunt verwachten. Bij deze dus.

Met 250 deelnemers in totaal voor de combinatie Solids en Pumps & Valves, is het aantal standhouders weer gegroeid ten opzichte van de laatste editie in 2013. Solids is inmiddels een gevestigde naam met maar liefst zes edities op de Europese agenda
pagina 14
SESVanderHave moderniseert pilleerproces suikerbietenzaad Expertise automatiseerder belangrijk voor kwaliteitsproduct
SESVanderHave moderniseert pilleerproces suikerbietenzaad
Expertise automatiseerder belangrijk voor kwaliteitsproduct SESVanderHave in het Belgische Tienen is een van de grootste producenten van suikerbietenzaad ter wereld. Bij de productie gelden hoge kwaliteitseisen ten aanzien van de zaden, die voorzien zijn van een speciale coating op inert houtmeel als dragermateriaal. Door de modernisering van de automatisering wordt het productieproces nu beter beheerst en blijft het aantal handmatige correcties beperkt.

Tienen is de Belgische suikerstad bij uitstek. Naast suikerbietenzadenfabriek SESVanderHave zijn hier de Tiense Suikerraffinaderij en Citrique Belge gevestigd, een biotechnologiebedrijf dat producten ontwikkelt op basis van ingrediënten uit de reststromen van de suikerbietenteelt en -verwerking. “Wij zijn ontstaan vanuit de suikerfabriek”, vertelt productiemanager Benny Jacobs. SESVanderHave behoort met een marktaandeel van 30 tot 35 procent inmiddels tot een van de grootste producenten van suikerbietenzaad ter wereld. Het concern maakt sinds 2005 deel uit van het Franse familiebedrijf Florimond Desprez, opgericht in 1830. Deze agro-industriële groep produceert naast zaad voor suikerbieten ook zaden voor andere gewassen.
pagina 18
Online cursus TU Delft: Transport ­Phenomena Voor de procesprofessional die snel zijn stromingskennis wil uitbreiden
Online cursus TU Delft: Transport ­Phenomena
Voor de procesprofessional die snel zijn stromingskennis wil uitbreiden Hoe beschrijf je warmte- en stoftransport bij de productie van vaste stoffen? Een gratis online cursus van de TU Delft over warmte- en stoftransport laat zien hoe het werkt. “Het is een uitgelezen kans voor mensen die werken in de procesindustrie”, zegt professor Robert Mudde. In acht weken tijd kun je in je eigen tempo leren begrijpen waar je collega’s het over hebben. Van melk steriliseren tot aan een koeltoren dimensioneren.

De TU Delft start in oktober met de gratis online cursus Transport Phenomena. Robert Mudde is als hoogleraar meerfasenstroming verbonden aan de afdeling chemical engineering van de TU Delft. Hij maakt deel uit van de groep die werkt aan Transport Phenomena. “Ik ben gespecialiseerd in stroming in industriële apparatuur, althans als er twee verschillende fasen aanwezig zijn. Dat kan een vloeistof en een gas zijn, bijvoorbeeld water met luchtbelletjes, of een gas waarin deeltjes zitten. Het kan ook over de stroming van water en zand door buizen gaan.”
pagina 20
‘Benelux en Duitsland blijven voor ons belangrijke markten Dinnissen expandeert internationaal, maar
‘Benelux en Duitsland blijven voor ons belangrijke markten
Dinnissen expandeert internationaal, maar Dinnissen Process Technology in Sevenum is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een speler van formaat in de procesindustrie. De machinefabriek levert, naast losse componenten, vooral ook complete procesinstallaties, waarbij poedertechnologie als intake, opslag, mengen, malen, zeven, doseren, transporteren en big bags verpakken centraal staat. Dinnissen kent branche-breed vier pijlers: food, chemie, petfood en (aqua)feed. Met eigen engineering, productie, elektro, montage en service is er heel veel proces- en productiekennis aanwezig over al deze sectoren. Met commercieel directeur Frans Bakker praten we over de recente organisatiewijzigingen, de nieuwe gravity mixing lijnen en de toekomstplannen.

Henri Michiels, tot voor kort mede-eigenaar, vertrok begin dit jaar na een dienstverband van meer dan dertig jaar bij Dinnissen. Voor de buitenwereld behoorlijk onverwacht, intern was de verrassing minder groot. Frans Bakker: “Henri was, in goed overleg, al enige tijd bezig met een andere activiteit: Smood. Daarin ging steeds meer tijd zitten en de twee activiteiten liepen ook steeds meer door elkaar heen. Uiteindelijk heeft Henri de knoop doorgehakt en gekozen voor Smood.
pagina 24
Akoestische filterreiniging lost aanhechtingsproblemen op Scepsis bij Forbo Eurocol slaat snel over in enthousiasme
Akoestische filterreiniging lost aanhechtingsproblemen op
Scepsis bij Forbo Eurocol slaat snel over in enthousiasme Forbo Eurocol Nederland BV in Wormerveer is een vooraanstaand leverancier van onder meer egalisatiemiddelen, bouw- en tegellijmen en voegmiddelen. Ooit geleverd als bijproduct van de bekende linoleumvloeren, vormen deze producten inmiddels een uitgebreid assortiment van een gespecialiseerde leverancier voor de professionele bouw. Het brede assortiment, zowel eigen merk als private label, wordt in droge vorm geleverd als zakgoed, in kleinverpakking en in emmers. De pasteuze producten worden geleverd in emmers. Als gevolg van een wijziging in de samenstelling van de producten ontstonden er problemen in de filterkast. Die zijn, na het nodige zoeken, op een niet-alledaagse manier opgelost

Marcel Olie, teamleder technische dienst bij Eurocol, schetst het productieproces in de poederfabriek: “Eigenlijk bestaat het proces uit het mengen van de juiste ingrediënten met een basiscomponent, allemaal in droge vorm. De tien basiscomponenten, zoals zand en cement, komen vanuit de silo-opslag het proces in. Per batch wordt de gewenste hoeveelheid automatisch gedoseerd en naar de menger gevoerd. De diverse ingrediënten, waaronder ook vaak een kleurstof, worden handmatig toegevoegd.” Voor de grootverpakkingen is er een menger van 3 m³, voor de kleinverpakkingen gebruikt Eurocol een menger met een inhoud van 1,2 m³. Er zijn twee verpakkingslijnen. In het magazijn is plaats voor een ruime voorraad, waarbij eigen merk en private label zijn gescheiden.
pagina 28
Agrifirm investeert in nieuwe persluchtinstallaties voor efficiënter bedrijfsproces Doordachte oplossing bespaart energie en levert warmte aan tankenhal en stoomketel
Agrifirm investeert in nieuwe persluchtinstallaties voor efficiënter bedrijfsproces
Doordachte oplossing bespaart energie en levert warmte aan tankenhal en stoomketel In de wereld van veevoeders draait het om maximaal voedingsrendement. Maar minstens zo belangrijk is een zo efficiënt mogelijk bedrijfsproces. Agrifirm Feed verving dertig jaar oude compressoren door onder meer frequentiegeregelde persluchtinstallaties van Alup. De bedrijfszekerheid nam toe en het energieverbruik daalde aanzienlijk, mede door ingenieus hergebruik van de vrijkomende warmte. Agrifirms projectleider Christian van de Ven en technisch inkoper Bert Haank: “Naast een ROI van slechts een paar jaar biedt het meer voordelen.”

Tien nieuwe persluchtinstallaties schafte Agrifirm zo’n anderhalf jaar geleden aan. Behalve in Veghel, waar maar liefst 700.000 ton varkensbrokken per jaar wordt geproduceerd, zijn ook de installaties in Oss en Wanssum vervangen. Agrifirm opereert in een markt die al jaren krimpt. Bert Haank: “Toch neemt ons marktaandeel jaarlijks licht toe. Om deze groei te continueren, moeten we naast een hoge kwaliteitsstandaard scherp op onze kosten letten. Dit betekent dat we regelmatig investeren in efficiëntere bedrijfsprocessen met een korte terugverdientijd. De ruim twee ton kostende investering in persluchtinstallaties is er daar één van.”
pagina 30
Vochtmeter maakt einde aan ‘nattevingerwerk Afvalrecycler Icopower stuurt droogproces nu zeer nauwkeurig
Vochtmeter maakt einde aan ‘nattevingerwerk
Afvalrecycler Icopower stuurt droogproces nu zeer nauwkeurig Bij de duurzame productie van pellets, een brandstof met hoge calorische waarde, vormt het drogen een kritisch onderdeel van het proces. Afvalrecycler Icopower in Amsterdam, dochter van Icova, stapte recent over op automatische vochtmeting. “De controle ligt nu volledig in onze handen, waardoor we elke droger maximaal kunnen benutten. Ook de voorheen regelmatig terugkerende storingen hebben zich na de installatie door Inventech niet meer voorgedaan”, vertelt assistent manager bedrijfsvoering Bart Majoor.

Icova, onderdeel van Shanks Nederland, startte in 1983 onder leiding van oprichter Jan Visser met Icopower. Vissers geloof in het produceren van brandstof uit afval was groot. Hij investeerde tussen de 30 en 40 miljoen euro in de productie van pellets. Als eerste in Europa waagde hij deze stap naar duurzame energie. En met succes, want het bedrijf draait anno 2015 nog altijd zonder overheidssteun.
pagina 34
Asbury zet eerste Europese stap met nieuwe fabriek in Maastricht Efficiënte grafietproductie met hoogwaardige bigbag-losstations en schijventransporteurs
Asbury zet eerste Europese stap met nieuwe fabriek in Maastricht
Efficiënte grafietproductie met hoogwaardige bigbag-losstations en schijventransporteurs Koolstof vermalen tot poeders. Dat is de core business van de eerste Europese fabriek van het Amerikaanse Asbury in Maastricht. Het efficiënte productieproces werkt onder meer met vier hoogwaardige bigbag-losinstallaties van Flexicon en Schrage schijventransporteurs van bijna 1 miljoen euro. “Bij onze gekozen oplossing is de kans op failures minimaal”, motiveert general manager Marc Stassen deze uitgave.

Snelle start Na een bouwtijd van dertien maanden is de nieuwe Maastrichtse fabriek in oktober 2014 opgeleverd. In de tweede week van januari 2015 startte de eerste productie van grafiet. “Vier maanden later hebben we de maximale capaciteit al behaald. We richten ons nu op het efficiënter inrichten van onze werkprocessen en op het opleiden van ons personeel”, legt Marc Stassen uit. Inmiddels heeft de producent van grafiet als halffabricaat al 26 personeelsleden aan de slag. Ook heeft Stassen reeds plannen voor uitbreiding in voorbereiding. “We zijn bezig om andere terreinen met gebouwen op te kopen. Onze wens is een capaciteit die 2 tot 2,5 keer zo hoog ligt als de huidige productie. Een Europees marktaandeel van 40 procent in vijf jaar tijd is ons doel en moet haalbaar zijn.”
pagina 38
Smurfit Kappa wint warmte terug met stoomproducerende warmtepomp Techniek in de toekomst ook geschikt voor andere sectoren
Smurfit Kappa wint warmte terug met stoomproducerende warmtepomp
Techniek in de toekomst ook geschikt voor andere sectoren De papierfabriek van Smurfit Kappa in Roermond heeft onlangs een proef van een jaar afgerond met het terugwinnen van warmte met behulp van een nieuw type warmtepomp. Waar warmtepompen normaal niet boven de 100˚C uitkomen, loopt bij deze pomp de temperatuur op tot 115˚C. Dat is hoog genoeg voor het maken van lagedrukstoom. Zo lukt het Smurfit Kappa om warmte die anders na het drogen van papier onbenut blijft opnieuw in te zetten. De ervaringen zijn positief en dat biedt perspectief voor toepassing op grotere schaal, niet alleen bij Smurfit Kappa en andere papierproducenten, maar ook binnen andere sectoren.

De proef in Roermond betreft het zogeheten Catch-IT project van het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Het consortium bestaat uit Smurfit Kappa, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Bronswerk Heat Transfer en IBK Koudetechniek. Bronswerk Heat Transfer heeft het complete warmtepompsysteem aangeboden, geïntegreerd in het proces en in werking gesteld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van integrale oplossingen voor warmte-overdracht en zogenaamde fluid-flow systemen aan de procesindustrie.”
pagina 42
Is voedselveiligheid te combineren met procesveiligheid? Studiedag Fike in nieuw gebouwde Fike Academy
Is voedselveiligheid te combineren met procesveiligheid?
Studiedag Fike in nieuw gebouwde Fike Academy Fike organiseerde deze zomer een seminar over voedselveiligheid en procesveiligheid, ter gelegenheid van de recente ingebruikname van de Fike Academy in Herentals (België). Ruim zeventig bezoekers kregen van Wouter Burggraaf een uitgebreid exposé over hygiëne bij voedselproductie. Door zijn voortrekkersrol in Ehedg (European Hygienic Equipment Design Group) is hij inmiddels een erkend expert op dit gebied. Diverse specialisten van Fike presenteerden de uitgebreide kennis en het productengamma van Fike op het gebied van procesveiligheid. Ter afsluiting van de dag waren er een aantal spectaculaire praktijkproeven in de demonstratieruimte van de Fike Academy.

Niet alleen in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in de farmaceutische sector en de petfood-industrie is hygiëne van groot belang. Daarnaast vraagt procesveiligheid, met name bij het gebruik van droge stoffen, om de nodige aandacht en preventiemaatregelen. Een stofexplosie kan desastreuse gevolgen hebben. Het intensieve seminar van Fike, dat van 8.30 uur tot 17.00 duurde, handelde over de vraag of die twee in de praktijk wel goed samen kunnen gaan.
pagina 50
Nestlé krijgt totale lijn voor handling van koffiebonen Automatisch container-lossysteem van Copal kan elk soort lading lossen
Nestlé krijgt totale lijn voor handling van koffiebonen
Automatisch container-lossysteem van Copal kan elk soort lading lossen Nestlé nam er al drie af en zal er naar verwachting voor het eind van het jaar nog meer bestellen. De volautomatische zeecontainerlosser voor zakken met Nespresso-bonen zorgt voor een veiligere en Arbo-vriendelijkere werkwijze. We bekeken de installaties bij Copal in ’s-Heerenberg net voor ze op transport gingen

Copal ontwikkelde in haar tienjarig bestaan de C1 en de C2 containerlossystemen. De C1 heeft een geïntegreerde palletiser, de C2, meer geschikt voor mixed loaded containers, heeft dat niet. Beide systemen hebben een cabine waarin een machinist met een joystick de verreiker vooraan in en uit een zeecontainer beweegt. Karel Hoogenboom, algemeen directeur bij Copal: “Door verschillende grijperkoppen aan de verreiker te koppelen, kan eigenlijk elk soort lading uit de container worden gelost, zowel dozen als zakken. De multigripper raakt bijvoorbeeld niet uit balans als de dozen verschillende afmetingen hebben.
pagina 54
Stof-uitstoot blijvend tot nul gereduceerd Plantmanager Jos Claassen van OCI Nitrogen
Stof-uitstoot blijvend tot nul gereduceerd
Plantmanager Jos Claassen van OCI Nitrogen OCI Nitrogen is erin geslaagd de uitstoot van stof, vooral gemalen dolomiet, uit de kunstmestfabriek terug te brengen van 174 ton per jaar tot nul. “Tegelijkertijd hebben we de productie met 30 procent opgevoerd en aanzienlijke energiebesparingen van wel 90 procent in deze sectie gerealiseerd”, zegt Jos Claassen, plantmanager bij OCI Nitrogen en verantwoordelijk voor de kunstmestproductie

OCI Nitrogen in Geleen is vijf jaar geleden ontstaan bij de overname van Orascom van DSM. Naast kunstmest produceert OCI Nitrogen ammoniak, melamine en ureaan. Dat laatste is een vloeibare meststof, bestaande uit een mengsel van ammoniumnitraat en ureum.
pagina 58
Gezonde en veilige werkomgeving als beleidsspeerpunt Investering op- en overslagbedrijf Agrifirm Meppel voorkomt stof in werkruimtes
Gezonde en veilige werkomgeving als beleidsspeerpunt
Investering op- en overslagbedrijf Agrifirm Meppel voorkomt stof in werkruimtes Agrifirm Feed is sinds enkele jaren bezig met flinke verbeterslagen. Het perfectioneren van de werkomstandigheden, één van de nieuwe beleidsspeerpunten, vormt daar een essentieel onderdeel van. De redactie van Solids Processing Benelux was daags na de oplevering getuige van het effect van een compleet nieuwe DCP-stofafzuiginstallatie voor 48 silo’s bij het op- en overslagbedrijf van Agrifirm in Meppel. Bedrijfsleider Jaco Vreeken: “We zijn dik tevreden. Alle medewerkers zijn blij met de zuiverheid van de lucht.”

pagina 62
Ludan Group bouwt biovergistingsinstallatie met hulp van eigen investeringsgroep Regionale kassentelers leveren restproducten voor groengasproductie
Ludan Group bouwt biovergistingsinstallatie met hulp van eigen investeringsgroep
Regionale kassentelers leveren restproducten voor groengasproductie Duitsland telt al 7.000 biovergistingsinstallaties, terwijl Nederland op slechts 100 blijft steken. Onduidelijke overheidsregels lijken initiatiefnemers en geldschieters flink af te schrikken, maar de Ludan Group verraste de markt met een bijzondere constructie. Ludan bouwde niet alleen een grootschalige biovergistingsinstallatie in Hensbroek, maar richtte tevens een eigen investeringsgroep op en werd voor 45 procent eigenaar. Albert Jan D’haene, projectmanager bij Ludan Renewable Energy (LRE): “We produceren straks 3,6 miljoen kuub groen gas per jaar.”

De installatie is nog maar net opgeleverd. Op 5 maart 2015 vond de officiële opening plaats van BioGast Agro Hensbroek. Regionale agrarische restproducten gaan hier zorgen voor de productie van groen gas. Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet. Kassenteler Nico Karsten kwam jaren geleden met het initiatief en beheert nu de compact gebouwde silo’s en installaties, die grenzen aan zijn kassencomplex in Hensbroek.
pagina 66
Robot reinigt dichtslibbende vlampijpen in stoomketels Oplossing van Optimum vermindert stijgende rookgassentemperatuur en verbetert rendement
Robot reinigt dichtslibbende vlampijpen in stoomketels
Oplossing van Optimum vermindert stijgende rookgassentemperatuur en verbetert rendement Bij stoomketelontwerper Optimum in Arnhem kwamen steeds vaker vragen binnen over het eenvoudiger reinigen van vlampijpen. Technical director Niels Rozendaal: “Vooral de stoomketels in biomassacentrales vervuilen snel. Maar ook chemische bedrijven en glasfabrieken hebben last van regelmatig dichtslibbende vlampijpen. Telkens de hele ketel uit bedrijf te nemen, is omslachtig. Dat bracht ons op het idee om een robot te ontwerpen die de vlampijpen reinigt terwijl de ketel in bedrijf is.”

Rozendaal stond zo’n vijftien jaar geleden aan de wieg van Optimum. Acht jaar terug vroeg een van hun glasklanten het bedrijf mee te denken over een betere wijze om de dichtslibbende vlampijpen van hun stoomketel te reinigen. Rozendaal: “Tot dan toe moest het hele proces uit bedrijf om de behoorlijk oplopende rookgastemperatuur veroorzaakt door verstopping de baas te worden. Vaak is het doekfilter dat achter de vlampijpen zit maar bestand tegen een maximale temperatuur van zo’n 250°C dus actie is dan geboden.”
pagina 72
Torrefactie van (afval)hout alternatief voor steenkool River Basin Energy gaat biocoal op de Maasvlakte produceren
Torrefactie van (afval)hout alternatief voor steenkool
River Basin Energy gaat biocoal op de Maasvlakte produceren “Kolencentrales kunnen van fossiele kolen op biocoal overschakelen en dus veranderen in biocentrales. Zeker is dat ze kunnen stoken op een mengsel dat voor meer dan de helft bestaat uit biocoal. Overschakelen vergt vrijwel geen investeringen. Of energiebedrijven het wel of niet doen, is slechts een kwestie van economie en tactiek.” Dit zijn de woorden van Andy Piers, CEO van River Basin Energy, dat dit najaar start met de productie van biocoal in Rotterdam.

Op het terrein van het Europees Massagoed-Overslagbedrijf (EMO), het grootste overslagbedrijf van kolen en erts in Europa, komt een demonstratie-installatie te staan die biocoal maakt met behulp van torrefactie van (afval)hout uit bossen in de Benelux en Noord-Frankrijk. “Het is een demonstratieproject, niet om aan te tonen dat het technisch werkt, want er draait al een fabriek van ons in de Verenigde Staten, maar om te laten zien dat de logistieke keten werkt en we klanten leveringszekerheid kunnen bieden”, zegt Andy Piers van River Basin Energy.
pagina 76
Poedertester voor ‘lean’ ontwerpen van procesinstallaties Testfase apparatuur ingekort bij Dinnissen
Poedertester voor ‘lean’ ontwerpen van procesinstallaties
Testfase apparatuur ingekort bij Dinnissen Menigeen kent het fenomeen: nieuwe apparatuur, maar het poeder stroomt niet lekker door. Bij Dinnissen Process Technology, ervaren bouwer van procesinstallaties, maken ze dat maar zelden mee. Met de juiste tests, waarbij het gedrag van nieuwe poeders van klanten wordt bekeken, blijkt de testfase van de apparatuur te kunnen worden ingekort. En met de resultaten kan het ontwerp van de procesinstallaties nog verder worden geoptimaliseerd.

Harold Linders is verantwoordelijk voor het D-Innocenter van Dinnissen, het testcentrum annex ontwikkelcentrum van het bedrijf dat is gevestigd in een apart gebouw, los van de machinefabriek. Het testcentrum is uitgerust met een veelheid aan apparatuur voor diverse procesbewerkingen, in combinatie met allerlei soorten poedertransport. Hierdoor kunnen voor (potentiële) klanten, in alle rust en met de nodige discretie, allerlei tests worden gedaan met diverse grondstoffen en eindproducten.
pagina 82
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel