Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2015-3 05-06-2015
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Solids Processing 2015-3
Speciale aandacht voor ontstoffing en explosieveiligheid: Besparen op filterinstallatie al snel mogelijk, de grootste risico’s in de procesindustrie, goed advies voor bestaande filterinstallatie goedkoper dan nieuwe bij Lubrizol, Van Zutven Feed Processi

Verschenen: 05-06-2015
Tussen de oren
Tussen de oren
U hebt het al gezien op de voorpagina: dit nummer gaat bijna helemaal over ontstoffing en explosiebeveiliging. Normaliter maken we geen ‘themanummers’, maar is elk nummer een verrassingspakket van redactionele artikelen met voor elk wat wils. Dit nummer is dus de uitzondering op de regel. Naar mijn mening terecht want de meesten van u werken met poeders of andere droge stoffen, waarbij stof een vervelende bijkomende factor is die zonder de juiste maatregelen al gauw leidt tot explosiegevaar.

In dit nummer vindt u een aantal praktijkverhalen, adviezen en ervaringen van experts rond ontstoffing en explosieveiligheid. Ik hoop van ganser harte dat u iets tegenkomt waar u in uw dagelijkse praktijk iets aan heeft, want dat is ons doel!
pagina 3
Besparen op filterinstallatie is al snel mogelijk Juiste keuze en goede inregeling filterinstallatie van groot belang
Besparen op filterinstallatie is al snel mogelijk
Juiste keuze en goede inregeling filterinstallatie van groot belang Een filterinstallatie is een belangrijk onderdeel van de procesinstallatie als het gaat om een stofvrije werkomgeving en voor het verwijderen van kleine productdelen uit het proces en dus uit het eindproduct. Normaliter draait zo’n installatie zonder dat er veel naar omgekeken wordt. Toch is het goed om periodiek kritisch te kijken naar de werking. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook om geld te besparen.

Vaak krijgt een filterinstallatie pas aandacht als deze slecht presteert. Meestal is een kortere standtijd van de filters het eerste signaal dat er iets mis is. Of er verschijnt op een of meerdere plekken in het proces stof omdat de afzuiging te wensen over laat. Een andere indicatie zijn metingen waaruit blijkt dat de emissiewaarden te hoog zijn. Op zo’n moment is ineens alle aandacht gericht op de filterinstallatie, waarin de oorzaak van het slechte functioneren wordt gezocht. Een verslechterde prestatie van een filterinstallatie is in eerste instantie vaak aanleiding om over te stappen naar een andere leverancier van filters. Als ook die nieuwe filters niet goed blijken te werken of een heel korte standtijd te hebben, wordt nog eens verder gekeken naar de totale procesinstallatie. Bij een slecht presterende filterinstallatie, maar ook bij een periodieke inspectie, is het echter zaak om verder te kijken dan alleen naar het filter. In dit artikel worden een aantal handvatten gegeven voor een betere prestatie en kostenbesparingen rond de filterinstallatie.
pagina 14
De grootste risico’s in de procesindustrie Mens is vaak de zwakste schakel
De grootste risico’s in de procesindustrie
Mens is vaak de zwakste schakel In de procesindustrie kan heel wat misgaan. Verzekeraars worden regelmatig geconfronteerd met de schades die hiervan het gevolg zijn. Zij doen ook onderzoek naar de oorzaken van die schades. Meestal zijn menselijke fouten de oorzaak. Aart van de Bunte, risicodeskundige bij Interpolis, belicht de grootste risico’s in deze industrie.

De meer dan 50.000 bedrijven in de procesindustrie in Nederland zijn samen goed voor ruim 40 procent van onze export. Logischerwijs is risicobeheersing in deze industrie een hot item: men werkt immers vaak met brandbare, giftige en/ of bijtende stoffen. Vaak onder hoge druk of met hoge temperaturen. In alle bedrijven wordt aandacht besteed aan veiligheid, in allerlei vormen. Toch laten bedrijven regelmatig steken vallen. In de procesindustrie leidt dat al snel tot enorme schade. En helaas zijn er van tijd tot tijd gewonden of zelfs doden te betreuren.
pagina 18
Afgeblazen investering resulteert in aanzienlijke besparingen Lampe optimaliseert bestaande stoffiltersysteem bij Lubrizol
Afgeblazen investering resulteert in aanzienlijke besparingen
Lampe optimaliseert bestaande stoffiltersysteem bij Lubrizol Nieuwe vergunningseisen maken jaarlijkse inspecties van stoffilters noodzakelijk. Dit zette Lubrizol in Delfzijl aan het denken over hun bestaande stoffiltersystemen in silo’s. De pleated filters, die project engineer Henk Ruiter tijdens een verblijf in Amerika zag, bleken niet het ei van Columbus. Sterker nog, de al in de fabriek toegepaste slangenfilters van vilt zijn goedkoper en gaan langer mee. Lubrizol beloonde adviseur Lampe met zowel een contract voor inspectie als onderhoud. “De investering is van de baan. In plaats daarvan realiseren we aanzienlijke besparingen.”

Het huidige Lubrizol Advanced Materials startte in 1977 als BF Goodrich. De eigenaar was destijds een van de ontwikkelaars van PVC. Goodrich werd in 2000 verkocht aan een investeringsmaatschappij. Twee jaar later kwam het in handen van Lubrizol met wereldwijd 6.800 werknemers. Binnen de chemietak kent het concern de divisies Additives en Advanced Materials, waartoe de plant in Delfzijl behoort. “Wij fabriceren specialty chemicals met een hoge toegevoegde waarde. Zo verwerken we PVC-poeder tot C-PVCpoeder, een basisgrondstof voor drinkwaterleidingen, sprinklerbuizen en industriële leidingen. C-PVC-leidingen kunnen vloeistoffen tot 90ºC transporteren in plaats van tot 60ºC, wat het geval is bij gewone PVC-leidingen”, licht Henk Ruiter toe.
pagina 20
Snelle groei en ui tbreiding activiteiten bij Van Zutven Feed Processing Poederverwerker investeert in vele varianten stoffiltertechniek
Snelle groei en ui tbreiding activiteiten bij Van Zutven Feed Processing
Poederverwerker investeert in vele varianten stoffiltertechniek In vijf jaar tijd is de dagelijkse verwerkingscapaciteit bij de Veghelse poederspecialist Van Zutven Feed Processing verviervoudigd. De snelle groei is deels te danken aan zoon Niels, die zelf de nodige machines bouwt. In de slipstream van dit opmerkelijke succes installeert Donaldson de ene na de andere stofafzuigtechniek.

Het familiebedrijf startte ooit met een maalmolen voor regionale agrarische producten. In de loop der jaren is het accent bij Van Zutven Feed Processing komen te liggen op het verwerken en verpakken van melkpoeders. De flexibele poederspecialist richt zich daarnaast steeds meer op maatwerk voor uiteenlopende nichemarkten. Wie anno 2015 een bezoek aan de Veghelse locatie brengt, ziet een prachtig nieuw kantoorgebouw. Ook is de laatste jaren veel geïnvesteerd in een nieuw silogebouw, in een nieuwe verpakkingslijn en in twee nieuwe hallen voor opslag. De ambitie van Van Zutven reikt ver. Een nieuwe lijn voor zeer fijne malingen is in ontwikkeling. En over twee jaar staat alweer de oplevering gepland van 4.200 m² opslag en een 22 meter hoog silogebouw van 140 m². De uitdagingen voor Donaldson variëren van stoffiltratie bij bigbag losinstallaties en uitpakmachines tot verpakkingsmachines en bij het lossen in silo’s. Omdat het snel en flexibel afhandelen van orders voor Van Zutven van groot belang is, moet Donaldson daarop aansluiten. “We werken al meer dan vijftien jaar samen en kennen elkaar door en door. Het is regelmatig vandaag een telefoontje en morgen een oplossing.” Het bedrijf beschikt over diverse maalmolens. Niels van Zutven: “Nu malen we de poeders tot 300 micron, straks kunnen we met een classifier molen fijnmalen tot 63 micron.”
pagina 24
Hoe veilig is uw ontstoffingsapparatuur? Professioneel advies onontbeerlijk voor een veilige installatie
Hoe veilig is uw ontstoffingsapparatuur?
Professioneel advies onontbeerlijk voor een veilige installatie Stof is een onvermijdelijk bijproduct van elke industrie waarin gewerkt wordt met droge stoffen. Ontstoffingsapparatuur kom je dan ook overal tegen, met name in de procesindustrie. Er zijn veel producten waarvan de kleine stofdeeltjes met lucht een (uiterst) brandbaar mengsel vormen. Eén vonk kan dan voldoende zijn om een forse explosie te veroorzaken. Daarom horen ontstoffing en explosiebeveiliging hand in hand te gaan. In dit artikel worden een aantal mogelijke maatregelen besproken om de veiligheid te garanderen.

Ontstoffingsspecialisten zijn in staat om praktisch in alle gevallen stof en lucht uitstekend van elkaar te scheiden. Als het om brandbaar stof gaat, komt daar nog een extra uitdaging bij: hoe beheers je het risico op een zogenaamde stofexplosie en, zo mogelijk nog belangrijker, de uitbreiding daarvan. Juist in een stoffilter is zo’n risico extra groot. In het filter verzamelen zich de fijnste fracties en de stof-luchtverhouding levert vrijwel altijd een explosief mengsel op, zeker bij het reinigen van het filtermateriaal. Bij zo’n reinigingspuls valt en dwarrelt het stof naar beneden in een opvangtrechter om afgevoerd te worden. Doorgaans ontbreekt een ontstekingsbron. Totdat deze er op een kwade dag opeens wel is in de vorm van een heetgelopen lager of een aanlopend bewegend metaaldeel. Dan heb je een explosie die enorm verwoestend kan zijn. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de mens en veroorzaakt grote schade aan kostbare productiemiddelen. En vaak is de economische schade als gevolg van het feit dat er weken of maanden niet meer geproduceerd kan worden, nog vele malen groter. Het voorkomen of beperken van die mogelijke schade is dus een vereiste. De vraag rijst dan: hoe doe je dat?
pagina 28
Overdekte scheepsbeladingsinstallatie voor kunstmest OCI Nitrogen en Wessem trekken samen op bij project El Toro
Overdekte scheepsbeladingsinstallatie voor kunstmest
OCI Nitrogen en Wessem trekken samen op bij project El Toro Out of the box denkend ontwikkelden OCI Nitrogen en huisvervoerder Wessem samen een oplossing voor kunstmestoverslag. Drie jaar geleden werd de eerste barge loader in Stein gebouwd en zo’n drie maanden geleden is ook de tweede in gebruik genomen. Álvaro Torres Centellas van OCI Nitrogen en Bob Joosten van Wessem Port Services vertellen over hun unieke samenwerking.

Bij het sluiten van de locatie van OCI Nitrogen in IJmuiden zag men op de andere locatie, in Geleen, een capaciteitsuitbreiding op zich afkomen. Álvaro Torres Centellas, purchasing manager bij OCI Nitrogen, legt uit dat dat een goed moment leek om de hele logistieke operatie van het eindproduct nader te bekijken. “Voor 2010 had DSM Agro, zoals het toen nog heette, twee sites en reed er drie keer per week een trein naar IJmuiden. In een overeenkomst met de overheid, die van die treinen afwilde, werd vastgelegd dat IJmuiden dicht moest. De productie ging naar Geleen, waar ineens van 1 miljoen ton,1,4 miljoen ton kunstmest per jaar geproduceerd ging worden.” In 2010 werden DSM Agro en DSM Melamine aan OCI verkocht, waardoor hun activiteiten verder gingen onder de naam OCI Nitrogen. OCI Nitrogen is bovendien ook al jarenlang agent voor een ander DSM-product waarvoor 700.000 ton per jaar vanuit de haven moet worden verscheept. “We stonden dus voor het dilemma hoe dit allemaal bij onze klanten te krijgen. Bovendien overwoog DSM destijds ook nog een fabriek te bouwen.” Overigens gaat 80 procent van de OCIen DSM-producten per binnenvaart naar Duitsland en de Benelux of naar een zeehaven voor wereldwijde distributie.
pagina 32
Explosie-compartimentering is pure noodzaak Secundaire explosie vaak vele malen groter
Explosie-compartimentering is pure noodzaak
Secundaire explosie vaak vele malen groter Bij de verwerking van brandbare poeders of stoffig product zoals graan, melkpoeder en houtpellets dient het explosierisico onderzocht te worden. Apparaten waar explosieve mengsels vaak te verwachten zijn (filters, elevatoren, silo’s) moeten veelal beveiligd worden. Dit kan bijvoorbeeld met breekplaten of explosie-onderdrukking. De noodzaak tot compartimentering of explosie-isolatie wordt echter regelmatig over het hoofd gezien, terwijl de schade die aangericht wordt doordat de explosie zich voortplant naar andere apparatuur vaak vele malen groter is. De noodzaak en het belang van compartimentering komen in dit artikel aan de orde, evenals de verschillende methodes om dit te bewerkstelligen, gekoppeld aan wetgeving en normering.

Op veel plaatsen staan filters mét breekplaten, maar zonder de nodige barrières naar de aangesloten apparatuur. Hiervan wordt dan onterecht gesteld dat het filter beveiligd is. De breekplaten zorgen er echter enkel voor dat de druk in het filter niet te hoog zal oplopen. Vlammen en druk kunnen zich nog steeds voortzetten naar aangesloten apparatuur, wat meestal onaanvaardbaar is. Er wordt soms, onterecht, verondersteld dat explosiedoorslag niet mogelijk is. Aangezien een explosie zich voortplant met een snelheid van enkele meters per seconde, zou kunnen worden verondersteld dat deze niet tegen de luchtstroom in kan lopen. De luchtsnelheid in leidingen bedraagt immers standaard 20 m/s of meer. Alleen zal er in geval van een explosie, zelfs met drukontlasting, een aanzienlijke overdruk ontstaan waardoor de luchtstroom automatisch zal omkeren. Enkel in geval van een blaastransport met een gegarandeerd debiet kan dit mogelijk als barrière aangemerkt worden. Een andere misvatting is dat er geen explosiepropagatie mogelijk is als de brandstofconcentratie voldoende laag is, onder de LEL (lowest explosion level). Dit is absoluut niet correct. Als gevolg van de explosiedruk kan extra brandstof in de leiding geblazen worden, nog vóór de steekvlam aangekomen is. Ook eventuele afzettingen in de leidingen kunnen gemakkelijk door de explosie opgewerveld worden.
pagina 34
Centraal stofzuigsysteem op mortelcentrale Bruil Beton en Mix maakt aantal verbeterslagen tegelijkertijd
Centraal stofzuigsysteem op mortelcentrale
Bruil Beton en Mix maakt aantal verbeterslagen tegelijkertijd Het ging een aantal jaren slecht in de bouw. Dat was ook bij de afdeling droge mortel van Bruil Beton en Mix goed te merken. Silo’s werden in de opslag geplaatst in afwachting van betere tijden. Inmiddels ervaart Gert Veenendaal, productiemanager droge mortel bij Bruil, dat hierin een duidelijke kentering is gekomen. Er wordt weer flink geïnvesteerd, zoals in een stofzuigsysteem ter vervanging van de ‘bezem’ om de mortelcentrale in Apeldoorn schoon te maken.

Bruil Beton en Mix is een onderdeel van de Bruil Groep, gevestigd in Ede. Naast een aantal beton- en drogemortelcentrales bestaat de groep ook uit drie prefab- fabrieken en een bouwbedrijf. “Het is echt weer aanpoten om aan de vraag te kunnen voldoen. Een heerlijke uitdaging waar we met veel passie aan werken. Bovendien wordt er met een relatief jong en enthousiast managementteam aan het roer veel geïnvesteerd in verbetertrajecten. Zoals in een stofzuigsysteem om de mortelcentrale in Apeldoorn netjes te houden.”
pagina 38
Expertise, testen en analyses voor innovatie TNO Triskelion gaat voor groei via partnerships
Expertise, testen en analyses voor innovatie
TNO Triskelion gaat voor groei via partnerships Als spin-off van TNO opereert TNO Triskelion als commerciële, zelfstandige BV. Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische en de chemische industrie voert het bedrijf uiteenlopende analyses uit en adviseert. Een focus ligt daarbij onder meer op de kwaliteit en veiligheid van materialen die met voedingsmiddelen in aanraking komen.

De bedrijfsnaam TNO Triskelion omvat een tweetal elementen die onderscheidend zijn voor het bedrijf dat gevestigd is in Zeist. TNO geeft aan dat het een spinoff betreft van de bekende onderzoeksorganisatie terwijl Triskelion verwijst naar een Grieks symbool waarin drie elementen (tri = drie) bij elkaar komen. Het getal drie is daarbij een directe aanduiding voor de drie markten die het bedrijf bedient: voedingsmiddelen, farmacie en chemie. De missie van TNO Triskelion is het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen, medicijnen en chemische stoffen door het uitvoeren van specialistische analyses en studies. Op basis van testresultaten geeft het bedrijf onafhankelijke adviezen. Deze adviezen zijn onder andere belangrijk om producten op markten te kunnen introduceren en om wetgevende instanties en autoriteiten goed te informeren.
pagina 40
Weer zo goed als nieuw en afmetingen blijven gelijk Wolthuis reviseert sluizen bij Eurosilo Gent
Weer zo goed als nieuw en afmetingen blijven gelijk
Wolthuis reviseert sluizen bij Eurosilo Gent Machinefabriek Wolthuis in Wormerveer is gespecialiseerd in revisies, met name van sluizen. Dirk Wolthuis: “Wij kunnen bouwen op de jarenlange ervaring binnen dit bedrijf. Bovendien zitten onze monteurs vaak bij de klant zelf, waar ze niet alleen zoeken naar de oplossing, maar ook naar de oorzaak: waarom treedt die specifieke slijtage op?” Onlangs reviseerde het bedrijf sluizen voor Eurosilo in Gent. Deze worden gebruikt voor de op- en overslag van graan en derivaten en vertoonden lekkage.

Eurosilo exploiteert twee grote, state-ofthe- art maritieme terminals voor de open overslag van granen, oliehoudende zaden en derivaten in de haven van het Belgische Gent. Ooit begon het bedrijf met twee pneumatische lossers en een opslagcapaciteit van 18.000 ton. In 1992 verwierf het Gent Graan Terminal (GGT) en inmiddels bedraagt de totale opslagcapaciteit over twee locaties 650.000 ton. De helft daarvan wordt los gestort, de andere helft betreft een speciale opslag voor derivaten. Aan de 1.200 meter lange kade kan het bedrijf Panamax-zeeschepen (met afmetingen berekend op de Panama-sluizen) ontvangen en met een loscapaciteit (gebaseerd op zwaar graan) van 40.000 mt/ dag tussen 06.00 en 22.00 uur. In drukke tijden wordt er een extra (nacht)shift gedraaid. Bij de ene opslagplaats, Sifferdok, beschikt het bedrijf over twee mobiele, verticale schroeftransporteurs, in een verplaatsbare arm om bulklading te laden of te lossen. Op de locatie Rodenhuizedok staat een mobiele kraan. Het lossen van kwetsbaar graan en derivaten gebeurt met een snelheid tot 1.500 mt/u. Vervolgens brengen verschillende conveyors het product naar de precieze opslagplaats waar het onder continu gemonitorde condities wordt opgeslagen. Het laden van schepen en treinwagons gebeurt met een snelheid van 2.400 mt/u. Na de laatste investering in een vrachtwagenlaadstation bedraagt de capaciteit daarvan 8.000 mt/d. Als extra service kan Eurosilo bemonsteren, koelen, begassen en zeven.
pagina 46
De onderhouds- 50 sector in beeld gebracht Rapport over technologische trends en hun impact
De onderhouds- 50 sector in beeld gebracht
Rapport over technologische trends en hun impact De NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) heeft voor de vijfde keer het Onderhoudskompas gepubliceerd. Daarin is ook opgenomen het visiedocument ‘Technologische trends met impact op de onderhoudssector’. De zes onderhoudssectoren die de NVDO onderscheidt zijn: onroerend goed, infra, fleet, procesindustrie, manufacturing en food, beverage & farma. Binnen deze sectoren zijn 300.000 onderhoud-professionals actief en samen kennen ze een jaaromzet van 30 tot 35 miljard euro, 4 procent van het BBP.

Bedrijven besteden gemiddeld 6 procent van hun totale omzet aan onderhoud. De sector infra geeft wat meer uit en de sector manufacturing besteedt met 5 procent relatief het minst. De moederbedrijven van de onderhoudsafdelingen vertoonden in 2014 allemaal omzetgroei, waarbij de laagste stijgingen zich voordeden in manufacturing en de procesindustrie. In de procesindustrie en in de sector onroerend goed nam ook het onderhoudsbudget het meeste af, waar dat bij de andere sectoren overall gelijk bleef. In 2013 geloofde nog 85 procent van de ondervraagden in een groei van de onderhoudsmarkt in de daaropvolgende vijf jaar. Nu is dat 80 procent.
pagina 50
Solids Rotterdam: netwerkmoment voor stortgoedsector In het najaar op de kalender: 30 september & 1 oktober
Solids Rotterdam: netwerkmoment voor stortgoedsector
In het najaar op de kalender: 30 september & 1 oktober Solids is hét tweedaagse netwerkmoment voor de stortgoedsector dat inspeelt op alle trends en actualiteiten binnen de poeder- en bulktechnologie en vraag en aanbod samenbrengt. De vakbeurs is onderdeel van de Solids European Series en op 30 september en 1 oktober is Rotterdam het podium waar de loyale solids community samenkomt.

Gedurende twee dagen staat het delen van kennis uit het vakgebied centraal. Deelnemende bedrijven presenteren oplossingen voor de procesindustrie op het gebied van poeder- en bulktechnologie aan beslissingsbevoegde bezoekers afkomstig vanuit een uiteenlopend werkterrein van voeding en drank, tabak, mengvoeders, chemie, metaal, plastics en rubber, mineralen, bouwmaterialen, landbouw, meststoffen en farmaceutica. Daarnaast wordt de vakbeurs verrijkt met een zorgvuldig samengesteld, kwalitatief hoogstaand bezoekersprogramma. Tijdens Solids Rotterdam kunnen bezoekers de laatste technologieën en innovaties bekijken en antwoord krijgen op actuele vraagstukken als het verlagen van kosten en het efficiënter, veiliger en productiever werken in de bulk- en stortgoedindustrie. Deelnemers van het eerste uur die in Rotterdam in ieder geval aanwezig zijn, zijn onder meer AZO, Bienfait, Dinnissen, DMN-Westinghouse, Eskens Process Solutions, Gericke, Hosokawa Micron, Jongerius, Van Beek en VDL Industrial Products.
pagina 51
Finalisten Plant Manager of the Year 2015 bekendgemaakt De drie genomineerden op een rijtje
Finalisten Plant Manager of the Year 2015 bekendgemaakt
De drie genomineerden op een rijtje Wie wordt Plant Manager of the Year 2015? De drie finalisten zijn bekend. Het zijn Eugene Kuijpers van BASF in Maastricht, Ronald Hoenen van DSM Dyneema in Heerlen en Frank de Leng van Botlek Tank Terminal (BTT). Op 4 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

De organisatie van de verkiezing Plant Manager of the Year is in handen van het Petrochem Platform, in samenwerking met de VNCI. De verkiezing vindt voor de achtste achtereenvolgende keer plaats. De organisatoren tonen zich verheugd dat ook de VOTOB, de vereniging van Nederlandse tankopslagbedrijven, ditmaal actief meedoet bij de verkiezing. Iemand uit de tankopslag wist dan ook de finale te behalen. Het is een eerste aanzet om in de toekomst meer sectoren uit de procesindustrie te laten participeren. We stellen de drie genomineerden aan u voor.
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel