ZOEK
SolidsProcessing.nl
 

Alles over processing en handling van
droge stoffen, stortgoed, bulk meer »

Expertisecenter

Laatste nieuws

Agenda

Vacatures

Vakblad

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Over SolidsProcessing.nl

Expertisecenter - Efficiency

Efficiency

 

Efficiency

Hier vindt u informatie over methoden en technieken die de efficiency van processen en organisaties verbeteren. Dan gaat het om de verhouding input en output, oftewel of met de ingezette middelen het optimale resultaat is bereikt. Denk aan doelstellingen als kostenreductie maar ook verhoging van de output of verbetering van de uptime.

Synoniemen
Efficiency Stel synoniem voor

Subpagina’s

Subpagina's hier getoond: TPM
 

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina? Voeg toe +

 

Artikelen

Artikelen gepubliceerd in vakblad Solids Processing Benelux

Open dit artikel [pdf]
nr 2015-2

Het draait om communicatie en afspraken nakomen

Laurent Neve over continuous improvement in de procesindustrie Laurent Neve werkt al vijf jaar als interim-manager in de procesindustrie. Aangezien hij afkomstig is uit de food, zal het niet verbazen dat zich veel voedingsmiddelenbedrijven onder zijn opdrachtgevers bevinden, maar ook bij Tata Steel en in de installatiewereld maakte men al gebruik van zijn diensten. Wij vroegen hem naar zijn meest opmerkelijke waarnemingen, op de werkvloer, maar ook bij het management. En hij geeft tips aan leidinggevenden, in vaste dienst en als interim-manager.

Toen zijn functie als plantmanager bij Heinz in Nijmegen (zie Solids Processing 4, 2010, pagina 36 en 37) ophield, was het voor Laurent Neve het juiste moment om voor zichzelf te beginnen. “Ik had al bij heel wat bedrijven gewerkt, bij kleinere werkgevers, maar ook bij Pepsi-Cola, Hero, bij wat nu Friesland- Campina is en bij Heinz. Gedurende mijn hele carrière vond ik de eerste twee jaar bij een bedrijf leuk, maar daarna begon het al snel te wringen. Die eerste jaren moesten er meestal grote dingen gebeuren. Dan kon ik met inachtneming van de bedrijfsdoelstellingen altijd de dingen naar mijn hand zetten.” Neve zeg een visie te hebben die hij graag uitdraagt. “Bij dat laatste procentje OEE, Overall Equipment Effectiveness, eruit halen, wordt het voor mij al minder. Vaak redde ik het dan met het verbreden van mijn functie of door het overstappen naar een andere functie of werkgever. Ik zoek eigenlijk continu die uitdaging.”
Open dit artikel [pdf]
nr 2015-1

Aviko Rixona verbetert zich tot in de vezels

Capaciteitsstijging zonder investeringen of extra personeel met TPM Als je een productieproces nastreeft met 100 procent uptime en nul verspilling, is het nodig je machines tot in de ‘vezels’ te kennen, onderhouden en beheersen. De fabriek van aardappelgranulaatproducent Aviko Rixona in Warffum hangt daarom boordevol met verbeterborden. Het gestoei met data, gestructureerd volgens de verbetermethode Total Productive Maintenance (TPM), levert opzienbarende resultaten op. De toch al hoge productiecapaciteit blijft maar stijgen en de ‘conversiekosten’ van aardappel tot eindproduct dalen gestaag. “Hoe diepgaander je aan de slag gaat met TPM, hoe beter”, stelt fabrieksmanager Jan Zijlstra. “Daarbij helpt het dat we de awards van het JIPM nastreven. Hun consultants helpen je steeds weer een stapje verder te komen. Ons doel: eenvoudig excellent zijn.”
In Warffum in Noord-Groningen, net achter de Waddenzeedijk, ligt een fabriek van Aviko Rixona. De groene hallen en silo’s zie je tussen de boerderijen en weides al van kilometers ver liggen. “Deze fabriek is ooit begonnen vanuit een boerderij, in 1926”, vertelt plantmanager Jan Zijlstra. “Toen was het nog een conservenfabriek, maar inmiddels produceren we al meer dan zestig jaar alleen nog maar aardappel-granulaat. Sinds 1985 horen we bij Aviko, dat op haar beurt in 2002 onderdeel werd van Cosun.” Het jaarlijkse productievolume nam gestaag toe, tot tegenwoordig zo’n 30.000 ton. “De laatste zeven jaar zijn we de verbetermethode Total Productive Maintenance gaan toepassen. Daardoor blijft onze capaciteit stijgen met dezelfde fabriek, dus zonder investeringen in nieuwe apparatuur of extra mensen. Dat komt omdat er nauwelijks nog machinestoringen zijn. Ook worden de grondstofverliezen steeds verder teruggedrongen en voldoet ons aardappelpoeder vaak meteen aan de kwaliteitseisen. Corrigeren van ondermaats product kan wel, maar dat gaat ten koste van de beschikbare capaciteit.”
Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Leveranciers

Leveranciers en andere bedrijven en organisaties, zoals contractors, consultants, etc

 

Klik hier om al deze bedrijven een email te sturen.

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden? Klik dan deze rubriek aan in de vermeldprocedure, of stuur ons een email.

 

Productnieuws

Nieuws over producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Whitepapers

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Productbeschrijvingen

Beschrijvingen van producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Fotoverslagen

Een serie foto's van een product of dienst behorend bij dit onderwerp

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
Deze pagina werd 2640x opgeroepen sinds 1 januari 2017.
 
 .
 .
 .