Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Bouw en ontwerp
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Koninklijke opening emissiearme compostfabriek CNC Grondstoffen
Koninklijke opening emissiearme compostfabriek
CNC Grondstoffen Een van de modernste compostfabrieken ter wereld is op 13 april door Koning Willem-Alexander geopend. CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks ruim 600.000 ton paardenmest, kippenmest, stro en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons op substraat. Voor het proces worden de grond- en reststoffen maximaal hergebruikt. Luchtwassers verwijderen de penetrante ammoniakgassen die vrijkomen bij de compostering. Teruggewonnen ammoniak wordt opnieuw gebruikt in het productieproces. Het bedrijf gebruikt biobedden gevuld met boomschors om de mestgeur te neutraliseren. Deze bevat micro-organismen die geurstoffen opnemen.
Solids Processing 2018-3, p.26
Logistiek huzarenstukje op Zeeuwse bodem Nieuwbouw ureumfabriek Yara
Logistiek huzarenstukje op Zeeuwse bodem
Nieuwbouw ureumfabriek Yara Yara is druk doende met de bouw van ‘Ureum-8’, de naam van de nieuwe plant waarin de zwavelhoudende ureummeststof wordt geproduceerd. De fabriek wordt voorjaar 2018 opgeleverd en beschikt over een veel grotere capaciteit dan de bestaande. In dezelfde periode is ook een heel nieuw laadgebouw neergezet om het toenemende volume aan product te kunnen verladen. UITBREIDING De reden voor al deze dynamiek is ureum, een meststof die wereldwijd zeer in trek is. Ruud Meima, production support engineer bij de vestiging in Sluiskil, legt uit hoe Yara de bouw aangepakt heeft. “Ureum-6, onze oude pril toren, wordt uit bedrijf genomen zodra de bouw van Ureum-8 is voltooid. Laadgebouw 3 is al volop in bedrijf; daar gaat het nu nog om de laatste finetuning.” Meima vertelt welke bedrijven betrokken zijn bij de bouw: “De bouw van Ureum-8 is uitgevoerd door de Italiaanse firma Maire Technimont in samenwerking met tientallen onderaannemers. Het OBLgedeelte, dat wil zeggen de transportbanden vanaf de productieplant tot aan de silo (OBL staat voor Outside Battery Limit), viel onder de verantwoordelijkheid van de Belgische firma Engicon/Geldof. Beide zijn EPC-contractanten [Engineering, Procurement, Construction, red.]. De aannemer voert in dat geval een door de klant aangeleverd gedetailleerd ontwerp uit, in ons geval afkomstig van Yara Project Office (YPO), en schaft alle benodigde apparatuur en materialen aan. Maar laadgebouw 3 hebben we in eigen beheer gebouwd.”
Solids Processing 2018-2, p.12
Marktleiderschap ForFarmers
Marktleiderschap ForFarmers
De vernieuwde productielocatie van ForFarmers in Almelo in winterkleed. De fabriek werd in 1962 aan de Jollesweg geopend en geldt sinds de renovatie in 2016 als een van de modernste veevoederfabrieken van de coöperatie. ForFarmers investeerde € 4,5 miljoen in vernieuwing van de molen, waar op jaarbasis 200.000 ton rundveevoer wordt geproduceerd. De fabriek kreeg onder andere een nieuwe regelkamer en nieuwe elektrische installaties en ook de laadstraat van de bulkwagens werd drastisch vernieuwd. Hierdoor is de laadtijd van een bulkwagen gehalveerd tot 25 minuten.
Solids Processing 2018-1, p.24
Cosun bundelt  R&D in Dinteloord
Cosun bundelt R&D in Dinteloord
In Dinteloord heeft Cosun onder de rook van suikerfabriek Dinteloord zijn nieuwe innovatiecentrum in gebruik genomen. Met de realisatie van dit onderzoeksgebouw, inclusief pilotinstallaties, is alle onderzoek en ontwikkeling van Cosun ondergebracht in een duurzaam gebouw met de nieuwste uitrusting. Het voormalige Cosun Food Technology Centre (CFTC) heet nu Cosun Research & Development (Cosun R&D). Deze naam dekt de lading van de R&D-activiteiten beter. Die richten zich niet alleen op voedingsmiddelentechnologie, maar ook op vernieuwing in de procesindustrie. Inmiddels zijn de afdelingen Cosun New Business & Innovation, Cosun Research & Development en Cosun Biobased Products vanuit Roosendaal verhuisd naar de nieuwe locatie. De medewerkers van het IRS, die zich richten zich op de optimalisatie van de bietenteelt, volgen voorjaar 2018.
Solids Processing 2017-6, p.28
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel