Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 01-05-2018
Proces Media
TEL: +31 297 22 34 62
FAX: +31 84 756 26 88
Marktplein 2
NL-1421 AC   Uithoorn
Contact
+31 6 20 59 24 36
Dhr. Vincent Hentzepeter
redactie
+31 6 10 03 17 81
Dhr. Erik ten Haaf
sales manager
+31 316 22 71 55
Mw. Debbie van den Dool
sales binnendienst
+31 316 22 71 55
Mw. Marion van Sinderen
sales binnendienst
+31 53 434 45 66
Dhr. Piet van der Kooi
website, nieuwsbrief
+31 297 22 34 62
Mw. Doreen ten Haaf
abonnementen magazine
+31 53 434 45 66
Mw. Ingrid Vorselaars
administratie website
Proces Media onderscheidt zich met een multimediale filosofie, waarbij gedrukte én digitale magazines, een webportaal en digitale nieuwsbrieven elkaar versterken. Vakspecialistische content is hiermee vrij beschikbaar voor professionals.

Specialistische kennis was nooit zo toegankelijk voor zo’n brede doelgroep in print én online. Communicatie was nooit directer.

Wij bieden toeleveranciers als enige in de markt een eigen plek op ons platform waar zij hun producten, diensten en expertise aan hun afnemers kunnen presenteren.

Zo worden leveranciers en gebruikers aan elkaar gekoppeld en aangemoedigd kennis te delen en uit te wisselen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor contentmarketing.

De leveranciersmarkt kan zijn producten en diensten gericht communiceren en klanten via diverse media benaderen.

Waardevolle content is voor de hele markt op elk moment online opvraagbaar en zit niet achter een betaalde portal. Dit levert de leveranciersmarkt op communicatiegebied een ongekend bereik op.

Met uw multimediale strategie kunt u de hele doelgroep bereiken en u draait zelf aan de knoppen.
Producten, diensten
 Solids Processing - bulk-, solidshandling, Automatisering, maintenance, logistiek, engineering
 Fluids Processing -
 Maintenance Benelux -

Kort nieuws

Avantium bouwt bioraffinaderij voor industriële suikers ”Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.”
Avantium bouwt bioraffinaderij voor industriële suikers
”Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.” Avantium gaat de eerste bioraffinaderij voor industriële suikers ter wereld bouwen. Het chemiebedrijf gaat in een consortium houtsnippers en resthout uit bosbeheer verwerken tot suikers voor de chemische industrie. Het consortium bestaat naast Avantium uit AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe, het regionale groene chemiecluster van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland. De fabriek bevindt zich nu nog in de proeffase. De technologie moet binnen een paar jaar opgeschaald worden, zegt CEO Tom van Aken van Avantium. Van Aken: “Wij maken geen biobrandstoffen, maar suikers, de bouwsteen voor de ‘biobased economy’. Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.” Uit die suikers kan bijvoorbeeld biobased mono-ethyleenglycol (MEG, een bestanddeel van PET) worden gemaakt. Dit is nu voor 99% uit fossiele bronnen afkomstig. De nieuwe fabriek met een investeringswaarde van € 100 miljoen moet in 2022-2023
12-10-2018  |  099x  | 
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerker en containerbedrijf Containers Maes heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de Franse afvalrecycler Suez. Concreet gaat Maes de bestaande klanten van Suez in bouw- en sloopwerken bedienen. Hieronder valt ook de exploitatie van de bouw- en sloop-sorteerlijn van Suez in Tienen. “Een grote stap voor ons”, aldus Maes. Suez, de Franse wereldgroep op het gebied van water, waterzuivering, energie en recyclage van afval, heeft met Maes een partner voor een aantal niche-activiteiten gevonden. Voor Maes is het een versterking van de positie als Belgisch marktleider in de inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. Het bedrijf van Yves Maes, in 2014 nog gekroond tot Jonge Ondernemer van het Jaar door JCI Limburg, haalde vorig jaar een omzet van € 39 miljoen.
05-10-2018  |  161x  | 
Kennis robotisering gebundeld Brabant centraal
Kennis robotisering gebundeld
Brabant centraal Het Nederlandse samenwerkingsprogramma Fieldlab Flexible Manufacturing gaat zich op de campus van het Eindhovense Brainport Industries vestigen. Fieldlab is een samenwerking van zo’n 20 Nederlandse bedrijven die baat hebben bij het verkleinen van de omsteltijden en -kosten. Dit kan bereikt worden door robotisering en digitalisering. Onderdeel van de samenwerking zijn naast Brainport Industries de kennisinstituten Fontys, TU/e, Avans en TNO en veertien andere bedrijven. Fieldlab is in 2016 van start gegaan en was tot nog toe verspreid over Nederland. Nu wordt alle kennis gebundeld in Brabant. De provincie Noord-Brabant draagt bij aan de financiering van zeven innovatieprojecten op de Brainport Industries Campus, waaronder Fieldlab Flexible Manufacturing.
28-09-2018  |  149x  | 
Nationaal Betonakkoord Bouwsector werkt aan ’Parijs’
Nationaal Betonakkoord
Bouwsector werkt aan ’Parijs’ De belangrijkste spelers uit de Nederlandse bouwsector hebben op 10 juli een betonakkoord getekend. Vier ministeries en 50 grote bouwbedrijven zetten hun handtekening onder het akkoord onder wie staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het akkoord moet het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs in 2030 vergemakkelijken. Elk jaar komt er in Nederland namelijk 15 miljoen kubieke meter nieuw beton bij. Dit is jaarlijks verantwoordelijk voor 3,7 megaton koolstofdioxide, 4% van de totale industriële uitstoot. Met het Betonakkoord moet de bouwsector gedwongen worden meer te investeren in ‘groen’ beton, vervaardigd uit gerecyclede materialen. Daarnaast moet er door het akkoord meer transparantie in de keten komen.
21-09-2018  |  179x  | 

Insights

Gratis advies over procesinnovatie op Solids Antwerpen
Gratis advies over procesinnovatie op Solids Antwerpen
What’s new tijdens Solids Antwerpen 2018? Op materieel vlak zullen exposanten het beursmoment aangrijpen om verbeteringen van bestaande apparatuur en techniek voor het voetlicht te brengen. Op immaterieel vlak zal de beurs een sfeer van positivisme uitademen, zo verwacht ik. Twee jaar geleden waren we net uit de crisis, toch was daar in de stortgoedsector nog weinig van te merken. Ook vorig jaar nog niet echt. Dat heeft met het anticyclische karakter van de markt te maken. Projecten liepen na het inzakken van de economie nog even door, pas tegen het eind van de recessie kwam de klad erin. De ervaring leert dat het bij een aantrekkende economie zo twee jaar duurt om de effecten daarvan terug te zien in onze branche. We zitten nu volop in de opgaande fase. Ik merk vanuit berichtgeving dat er dit jaar ontzettend veel geïnvesteerd wordt in de sector. Ik krijg de laatste tijd veel meer berichten door over nieuwe projecten dan vorig jaar. Vaak uitbreidingen van productiecapaciteit,
12-10-2018  |  092x  | 
Deutsche Gründlichkeit
Deutsche Gründlichkeit
Bij beurzen gaat het in de marketing steeds minder om de bezoekersaantallen en steeds meer om de kwaliteit van de bezoekers. Die kwaliteit dat bent u. Coördinerend of leidinggevend op de werkvloer, medebepalend of -beslissend bij investeringen en uiteraard goed opgeleid. Dat soort bezoekers zien beursorganisaties en exposanten graag naar de stands, congressen en netwerkbijeenkomsten komen. Het percentage beslissers dat de beurs bezoekt, maakt de beurs tot een succes, niet de grote getallen. Liever kwaliteit dan kwantiteit, is het motto. Voor u als beursbezoeker zal kwaliteit van het expositieaanbod zeker ook zwaar meetellen, maar kwantiteit zal ook belangrijk zijn. U wilt een zo compleet mogelijk aanbod van technieken en oplossingen voor uw processen. Natuurlijk is een beurs een mooi moment om fabrikanten en leveranciers die u kent en waar u mee samenwerkt, de hand te schudden en even bij te praten, maar het kan ook geen kwaad eens over de schutting te kijken. Wat
15-06-2018  |  1085x  | 
Met robots kun je sneller handelen De koudwatervrees voor robots is er nu echt wel af
Met robots kun je sneller handelen
De koudwatervrees voor robots is er nu echt wel af Robots dringen steeds meer door tot de droge procesindustrie. Sterker nog, robotisering is een absolute must, stelt solids-handlingspecialist Henk Verbree. “Het is de ultieme automatiseringsstap om kwaliteit én kwantiteit te verbeteren.” Niet dat het makkelijk is directies te overtuigen, weet Henk Verbree als hij het ‘R-woord’ laat vallen. “Bedrijven die een vulmachine of palletiseerlijn willen vervangen, kiezen doorgaans voor hetzelfde type installatie. De procesindustrie is redelijk conservatief. Juist de aanschaf van robots vraagt om anders denken. Ook de aansturing van medewerkers moet je anders organiseren.” Als zelfstandig adviseur begeleidt Verbree de installatie van nieuwe verpakkingslijnen en optimalisatie van bestaande lijnen, van de technische specificaties tot het detailontwerp en de inbedrijfstelling. Zoetjesaan ziet de solidshandling- en verpakkingspecialist steeds meer robots verschijnen. “Door robotisering krijg je een slim en efficiënt
24-05-2018  |  314x  | 

Kennisbijdragen

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel