Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
september 2018
 
 
 
Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

Jongerius B.V. , Nijkerk

Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal
Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal
Ventilec, gespecialiseerd in de productie en montage van onder meer mengers, elevatoren, bigbag-stations, pneumatische transportsystemen en silo’s, doet niet aan standaardoplossingen, wel aan maatwerk. Het leveren van maatwerk is mede mogelijk omdat alle daarvoor benodigde expertise intern Lees het hele artikel »
olievrije schroefcompressoren 35% zuiniger
olievrije schroefcompressoren 35% zuiniger
De nieuwste olievrije schroefcompressor van Atlas Copco uit de reeks ZR 90-160 VSD+ levert een energiebesparing op tot wel 35%. Dit nieuwe type compressor is daardoor veel duurzamer en geeft een snel rendement op de investering. Deze reeks olievrije schroefcompressoren is ideaal voor gebruik in Lees meer »
ADVERTORIAL
Engineering van procesinstallaties op Industrial Processing 2018
Engineering van procesinstallaties op IP2018
Om een procesinstallatie optimaal te ontwerpen is een geraffineerde engineering nodig. Iedere klep, leiding, instrument, drukvat en tank moet perfect op elkaar aansluiten. Alle individuele componenten creëren samen een geheel. Voor o.a. (petro)chemische, farmaceutische, levensmiddelen industrie biedt Industrial Processing alle specialistische kennis over de procestechniek op component- en installatieniveau. » Lees meer
baanbrekende luchtdrogertechnologie
baanbrekende luchtdrogertechnologie
De nieuwe reeks heat of compression luchtdrogers van Atlas Copco kent een uitzonderlijk laag stroomverbruik en een gegarandeerd drukdauwpunt van -40°C. Na jaren van ontwikkeling en testen brengt Atlas Copco de vernieuwde MDG-persluchtdroger op de markt die uiterst droge perslucht levert en een Lees meer »
E & R B.V. heeft een geheel nieuwe website
E & R B.V. heeft een geheel nieuwe website
E & R B.V. is al 40 jaar uw vertrouwde partner in proces machines, maalmedia en service voor de Solids & Liquids verwerkende industrie. Vanaf heden kunt u een bezoek brengen aan onze geheel nieuwe website. Hier vindt u een compleet overzicht van onze divisie proces machines voor industrie en laboratorium. Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Mario Jasper BIJ DMN-Westinghouse
Mario Jasper BIJ DMN-Westinghouse
Per 1 augustus is Mario Jasper als Manager Service & Maintenance toegetreden tot het DMN-Westinghouse team. In deze rol gaat hij de wereldwijde Service and Maintenance strategie opzetten. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor de verkoop van Service Level Agreements (SLA’s) en de implementatie Lees meer »
Unieke automatische vaten-leger Dinnissen
Unieke automatische vaten-leger Dinnissen
Dinnissen Process Technology heeft een systeem ontwikkeld, gebouwd, getest en geleverd voor het automatisch openen, ledigen en reinigen van vaten met toxische en / of explosieve inhoud. Uitgerust met luchtafzuiging voor het hanteren van giftige dampen of stof, een vatenkantelsysteem met Lees meer »
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren
Precision en TBMA hebben in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiënt en met een constante flow te kunnen doseren. De brede debietrange maakt hem flexibel inzetbaar in de voedingsindustrie. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, Lees het hele artikel »
Whitepaper over ontwerpen weegsysteem
Whitepaper over ontwerpen weegsysteem
Wegen is een vak. Zoals veel dingen lijkt het eenvoudiger dan het is. Ook deze techniek kent de nodige aandachts-punten. Om het u gemakkelijk te maken heeft Penko die, per type weegsysteem, voor u op een rijtje gezet. Inmiddels zijn deze hulpmiddelen, in de vorm van white papers, voor de volgende Lees meer »
Rossi Authorized Service Centre
Rossi Authorized Service Centre
Ter ondersteuning van de unieke 3 jaar garantie heeft Rossi de afgelopen periode gewerkt aan het vormgeven en structureren van een Global Service Strategie met als doel om in de markt van aandrijftechniek een nog betere aanwezigheid te hebben wanneer het gaat om service. Deze Rossi Global Service is gericht Lees meer »
grootste ATEX-veilige Z-Conveyor in Algiers
grootste ATEX-veilige Z-Conveyor in Algiers
Eén van de grootste bierbrouwers ter wereld investeert volop in Algerije waar de bierconsumptie jaarlijks met 10% stijgt. Haar recent verworven brouwerij bij Algiers voorzag de brouwer onlangs van een compleet nieuwe silo-installatie. Poeth Solids Processing uit Tegelen leverde er de grootste en hoogste Lees meer »
Rob van Zetten bij DMN-Westinghouse
Rob van Zetten bij DMN-Westinghouse
Vanaf 1 september is Rob van Zetten verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux bij DMN-Westinghouse. Rob is afgelopen maart al als Senior Account Manager toegetreden tot het bedrijf en is gestationeerd op het hoofdkantoor in Noordwijkerhout. Over zijn nieuwe functie zegt Rob: ”Ik heb het erg Lees meer »
Endress+Hauser steunt Stichting Hartekind
Endress+Hauser steunt Stichting Hartekind
Twee jaar geleden heeft Endress+Hauser tijdens de beurs de WoTS het ultieme relatiegeschenk geïntroduceerd en dat zetten we dit jaar voort. Endress+Hauser gelooft in duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokken-heid en steunt daarom voor deze editie van de WoTS weer een goed doel. Dus geen tas vol Lees meer »
Investeren in recepteeroplossing loont
Investeren in recepteeroplossing loont
In het nieuwe eBook ’Formulation Solutions’ van Mettler toledo staat veel informatie over welke manieren er zijn om consistent te recepteren. Want, alleen nauwkeurige, reproduceerbare en foutloze receptuurprocessen in uw productie zorgen voor de gewenste eigenschappen en prestaties van uw product en dragen Lees meer »
programma Solids Antwerpen 2018
programma Solids Antwerpen 2018
Volgens het principe first come, first served krijgt men kort voor de start van Solids op woensdag 17 oktober de kans om de Belgische rijstfabrikant Bosto te bezoeken. Op het programma staan daarbij een ontbijt en een lunch, en ’s namiddags volgt een bustrip naar de Solids beursvloer voor een bezoek aan de exposanten. Lees meer »
IJkwaardige bunkerwegers voor 750 t/u
IJkwaardige bunkerwegers voor 750 t/u
Deze zomer hebben we een bunkerweger geleverd aan een klant in de Baltische staten. De montage was op hoog niveau en daarna volgde de inbedrijfname. De toepassing is het ijkwaardig wegen van granen tot een capaciteit van 750 t/u. De gewenste nauwkeurigheid MID, OIML R107 en R61 Class 0.2 is een eis evenals ATEX Lees meer »
Bezoek Foeth op Solids Antwerp 2018
Bezoek Foeth op Solids Antwerp 2018
Foeth is aanwezig op Solids Antwerp 2018, een vakevenement voor de bewerking, verwerking en opslag van droge bulkgoederen. Het evenement vindt plaats op 17 en 18 oktober in de Antwerp Expo te Antwerpen. Foeth nodigt u van harte uit om hen te bezoeken op stand A026. Drie redenen om Solids Lees meer »
vacuümefficiëntie BESPAART IN PROCES
vacuümefficiëntie BESPAART IN PROCES
Energie-efficiëntie speelt een prominente rol voor Busch op de Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden van 2 tot 5 oktober in Utrecht. Busch Vacuümpompen en Systemen is de uitdaging aangegaan om duurzame vacuümoplossingen te ontwikkelen en implementeren. Dit stelt klanten in staat om geld te besparen Lees meer »
Mayser USi Ultrasoonsensor
Mayser USi Ultrasoonsensor
De geavanceerde ultrasone USi-sensoren van Mayser detecteren mensen en voorwerpen door middel van contactloze technologie. De inzet van de USi zorgt voor een betrouwbare bescherming tegen verwondingen en schade door botsingen/contact met bewegende onderdelen van machines, robots, en Lees meer »

Vacatures
Bienfait zoekt Technisch Sales Engineer
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Geha Laverman zoekt Technisch commercieel medewerker
Hosokawa Micron BV zoekt Project-Engineer/-Leider
IPCO Process Systems zoekt Service Engineer Benelux
MATEC massagoed techniek zoekt technisch sales engineer
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Field Service Engineer
Precia-Molen zoekt locatiemanager Beton (m/v)
REMA TIP TOP TSN zoekt Servicemonteurs
TBK Group bv zoekt accountmanager
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

altijd de perfecte zak DOOR ONTLUCHTING
altijd de perfecte zak DOOR ONTLUCHTING
Het verpakkingsproces heeft een impact op het stapelen, de opslag en de houdbaarheid van een product dat verpakt wordt. Voor de melkpoeder- en cementindustrie bijvoorbeeld is het belangrijk dat bepaalde producten goed ‘ontlucht’ worden. Bij Arodo leggen we ons al vele jaren toe op de verpakking van luchtige Lees meer »
container OPTIMAAL GEVULD MET BULK
container OPTIMAAL GEVULD MET BULK
20 ft containers zijn in veel gevallen ideaal voor bulktransport. Hun vierkante vorm maakt ze efficiënt in ruimtegebruik en ze zijn eenvoudig per vrachtwagen, spoor of schip te vervoeren. Er was echter een nadeel: hoe krijg je een 20ft container snel gevuld? Als die vraag u ervan heeft weerhouden deze containers Lees meer »
M.I.P. leverT 100 ton cementsilo
M.I.P. leverT 100 ton cementsilo
Voor betonfirma Gubbels-Masterbloc leverde M.I.P. recent een 100 ton cementsilo. De silo heeft een diameter van 3 meter en een totale hoogte van 22 meter. De silo wordt afgesteund op een gegalvaniseerd 4 poots-onderstel met uitloophoogte van 8,5 meter. Als u zelf interesse heeft in een project voor Lees meer »
Stofvrij lege big-bags afvoeren
Stofvrij lege big-bags afvoeren
Poeth Solids Processing levert een robuuste big-bag compactor / verdichter in diverse uitvoeringsvormen : - met invoerschacht - scharnierbaar deksel aan de bovenzijde - uitlaat voorzien van veiligheidsdrukmat - met of zonder afzuig filter De machine onderscheidt zich door zeer ruime uitvoering waardoor Lees meer »

Agenda
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
27 sep  Cursus Project control, Utrecht
 2 okt  Vakbeurs Industrial Processing , Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
 3 okt  Cursus Certified Cost Professional (CCP) in de praktijk, Rotterdam
 3 okt  Logistieke beurs Logistics & Distribution, Brussels Expo
 3 okt  Training Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk , Rotterdam
 4 okt  Seminar Procesoptimalisatie, Utrecht
 4 okt  Powder Flow Course, LIEGE
 9 okt  Cursus Overview of Particulate Handling Technology, Chatham Maritime
17 okt  Vakbeurs Solids Antwerp, Antwerpen
Zie onze agenda voor de complete lijst.

Easyfairs Germany, MünchenHeeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.