Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
MEI 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van de bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Jongerius B.V. , Nijkerk

 
Hydronix introduceert twee nieuwe digitale vochtsensoren
 

Hydronix introduceert twee nieuwe digitale vochtsensoren

Vanwege de groeiende vraag naar onze vochtmeettechnologie vanuit de stortgoed- en vloeistoffenindustrie kondigt Hydronix met veel genoegen de introductie van 2 nieuwe vochtsensoren met microgolftechnologie aan. Deze nieuwe sensoren zijn uitgerust met onze reeds bewezen digitale technologie en zijn vervaardigd uit voedselveilige materialen. Lees meer »
 

(Advertorial)

NCOI organiseert ATEX & Process Safety Congres
 

NCOI organiseert ATEX & Process Safety Congres

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseert NCOI Techniek & Veiligheid het ATEX & Process Safety Congres. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst voor medewerkers van bedrijven, die te maken hebben met explosiegevaar.
U wordt in één dag op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ATEX-wetgeving en Process Safety. Gerenommeerde sprekers u op de hoogte brengen van de actuele zaken voor explosie- en procesveiligheid. Lees meer »
 
OEE-software nu ook bereikbaar voor kleinere bedrijven
 

OEE-software nu ook bereikbaar voor kleinere bedrijven

OEEOffice werkt integraal met TDOffice samen maar kan ook zelfstandig ingezet worden. Door het vastleggen van normen voor productlijn combinaties en de daadwerkelijke productiecijfers daar tegen af te zetten kunnen verbetertrajecten ingezet worden. OEEOffice Om de efficiency van een organisatie, productielijn en/of installatie te bepalen Lees meer »
 
Betrouwbare conditiebewaking voor fabrieksautomatisering
 

Betrouwbare conditiebewaking voor fabrieksautomatisering

Turck presenteert de IM12-CCM schakelkast bewaker op de Hannover Messe. Het apparaat detecteert niet goed afgesloten deuren en tevens het overschrijden van vochtigheid en temperatuur limieten. Daarnaast detec-teert het ongeautoriseerde toegang tot de schakelkasten waardoor het bescherming biedt tegen manipulatie in overeenstemming Lees meer »
 
Aangepaste farmaceutische circulaire zeefmachine
 

Aangepaste farmaceutische circulaire zeefmachine

Als het gaat om de verwerking van werkzame farmaceutische ingrediënten dan is het kunnen afsluiten van de productieomgeving erg belangrijk. Niet alleen dient het product te worden beschermd tegen invloeden van buitenaf, ook medewerkers moeten beschermd zijn tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen. In de farmaceutische industrie hebben Lees meer »
 

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

 
Klinkenberg investeert in de toekomst
 

Klinkenberg investeert in de toekomst

Onlangs heeft Klinkenberg Zaanstad b.v. uit Krommenie met succes haar nieuwe 6kW Optiplex fiber II lasersnijmachine van het Japanse bedrijf Mazak in gebruik genomen. Met deze investering in fibertechnologie is Klinkenberg weer een stap verder in haar productietechnologie dan haar directe concurrenten. De Optiplex fiber II lasersnijmachine Lees meer »
 
Stortkabinet voor veilige verlading en stofvrije werkplek
 

Stortkabinet voor veilige verlading en stofvrije werkplek

Voor een Arbo veilige verlading en het terugdringen van fijnstof is het stortkabinet van Van Beek een ideale oplossing. Daarbij beschermt een stortkabinet niet alleen tegen stofemissies, het verhoogt ook de productiecapaciteit en minimaliseert het productverlies. Passende oplossing voor iedere situatie Of het nu met een schep, Lees meer »
 
Lutze officële verdeler Stichweh gamma
 

Lutze officële verdeler Stichweh gamma

Sinds 1 Maart 2017 is Lutze de officiële verdeler van het Stichweh-gamma voor de Beneluxregio. Stichweh is een gerenommeerde Duitse fabrikant gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van installaties voor de zand -en grindwereld en kan terugvallen op een rijke geschiedenis die haar aanvang kent in het jaar 1919. Stichwehinstallaties Lees meer »
 

EKB - Your Integration Partner

 
LeBlansch vertegenwoordiging Comav s.r.l. voor Benelux
 

LeBlansch vertegenwoordiging Comav s.r.l. voor Benelux

LeBlansch Bulkhandling Equipment heeft per April 2017 de vertegenwoor-diging verworven van Comav s.r.l. voor Nederland en België. Comav s.r.l. is een toonaangevend producent van volautomatische zakkensnijmachine en zakkenleegsystemen en de daarbij horende randapparatuur voor het verwerken van verschillende soorten grondstoffen. Lees meer »
 
Specificatie transport en opslag onder ISO 22000
 

Specificatie transport en opslag onder ISO 22000

Er komt een nieuwe norm voor transport en opslag van producten en materialen uit de voedselketen. Dat gebeurt op basis van de Nederlandse technische afspraak voor hygiëne-eisen in een basisvoorwaarden-programma voor transport en opslag. De norm heet ISO/TS 22002-5 en is bedoeld ter ondersteuning van ISO 22000 in de Lees meer »
 
Penko’s serie krachtopnemers type 350 is uitgebreid
 

Penko’s serie krachtopnemers type 350 is uitgebreid

Deze “shearbeam” krachtopnemers hebben in de weegtechniek hun waarde bewezen. Zij blijken betrouwbaar, nauwkeurig en gemakkelijk in te bouwen. Bovendien maakt de industriële uitvoering, geheel uit roestvrij staal en hermetisch gesloten, dit type vrijwel overal inzetbaar. Het meetprincipe, de bepaling van de afschuifkracht, voorkomt ongewenste Lees meer »
 
6 praktische tips om uw processen te optimaliseren
 

6 praktische tips om uw processen te optimaliseren

Bent u op zoek naar praktische voorbeelden van procesoptimalisatie in magazijnen, productie en kwaliteitscontrole? Mettler-Toledo heeft zes casestudy’s samengesteld van bedrijven die hun processen voor de productie van onderdelen en componenten hebben geoptimaliseerd. Ontdek hoe andere bedrijven hun processen hebben verbeterd. Lees meer »
 
Cal Maxvu Rail serie bij Isotron Systems
 

Cal Maxvu Rail serie bij Isotron Systems

Isotron Systems brengt de kosteneffectieve MaxvuRail serie van West Control solutions op de markt. De serie bestaat uit een procesregelaar, een universele transmitter en een alarmunit voor de industriële en laboratorium markt. De MaxvuRail serie heeft een zeer smalle paneel voetprint van 100mm x 22,5mm en is daardoor in besturingskasten waar Lees meer »
 
De ‘Smart Dino’, een logische stap in kostenbesparing
 

De ‘Smart Dino’, een logische stap in kostenbesparing

Van Beek Schroeftransport werkt aan het ‘smart’ maken van haar mobiele bulkwagenvuller Dino. Het bedrijf rust de Dino hiervoor uit met sensoren om bijvoorbeeld te kunnen voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Om te voorkomen dat Van Beek zelf het wiel opnieuw uitvinden werkt de onderneming hiervoor samen met een partner die haar visie Lees meer »
 
Hitma en Dwyer 50 jaar partners in meet- en regeltechniek
 

Hitma en Dwyer 50 jaar partners in meet- en regeltechniek

Sinds 1967 is Hitma Instrumentatie de vaste distributeur voor de meet- en regelinstrumenten van Dwyer Instruments in de Benelux. Het 50-jarig partnerschap is een mijlpaal waar beide bedrijven dit jaar bij stilstaan. 9 mei jongstleden kwam Bradley Chapmen, Managing Director UK office bij Dwyer Instruments, naar Hitma in Uithoorn om tijdens een feestelijke Lees meer »
 
Antiverstoppingssysteem verbetert zeven van metaalpoeder
 

Antiverstoppingssysteem verbetert zeven van metaalpoeder

De kwaliteit van fijne metaalpoeders gebruikt bij de productie van onderdelen, verf en lak heeft rechtstreeks invloed op de kwaliteit van het eindproduct, in het bijzonder bij het verwerken van edele metalen zoals titaan, brons en koper. Het is daarom van essentieel belang om overtollig poeder dat overblijft na de productie terug te winnen Lees meer »
 
Denios introduceert aardingssystemen voor laboratoria
 

Denios introduceert aardingssystemen voor laboratoria

Statische elektriciteit Tijdens vrijwel elk proces waarbij bewegingen plaatsvinden ontstaat bij het samenkomen en scheiden van materialen statische elektriciteit. Wanneer er onvoldoende contact is met de aarde is er sprake van een geïsoleerde geleider waarin zich de statische elektriciteit begint op te bouwen. Komt de geleider in de buurt Lees meer »
 

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Coperion NV zoekt Regional Sales Manager Benelux
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Product Engineer
Gericke zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Service Monteur
Inventech zoekt Service engineer
J-Tec Material Handling zoekt mechanical designer
Lambrecht Constructie zoekt Lasser Aluminium
Mesys Air Systems zoekt Project manager / Project engineer
Muller Beltex zoekt monteur met leidinggevende ervaring
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Rema Tip Top TSN zoekt Technisch commercieel adviseur
Van Beek zoekt mechanical engineer
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Micropellets met onderwatergranulering
 

Micropellets met onderwatergranulering

Micropellets worden steeds belangrijker als een volwaardig alternatief voor poeder. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor rotomoulding of masterbatch productie. Voor het produceren van micropellets biedt ECON’s technologie grote voordelen. In het bijzonder komt dit door de gepatenteerde thermische isolatie technologie; dit voorkomt ”bevriezen” Lees meer »
 
Monstervoorbereiding ten behoeve van cryogeen malen
 

Monstervoorbereiding ten behoeve van cryogeen malen

Harde, elastische, warmtegevoelige producten of monsters met vluchtige componenten worden normaal niet verwerkt bij kamertemperatuur. Bij het vermalen kan het sample materiaal samenklitten, in andere gevallen kunnen vluchtige componenten uit het monster ontsnappen. De beste oplossing voor deze materialen is cryogeen vermalen. Lees meer »
 
M.I.P. leverde een installatie voor een klant van EDM Béton
 

M.I.P. leverde een installatie voor een klant van EDM Béton

EDM Béton heeft vorige maand twee nieuwe silo’s met een opslag-capaciteit van 63m³ bij één van haar klanten geïnstalleerd. De silo’s werden door M.I.P. geproduceerd en geleverd. De GVK silo’s zijn voor de opslag van cement bedoeld. Op één van de sites stonden er al vier GVK silo’s van M.I.P. die in 2012 geleverd waren. De silo’s zijn minder Lees meer »
 
De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat
 

De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat

De EPC3000 is de eerste regelaar met Ethernet communicatie die is ontworpen en gecertificeerd om aan de strenge Cybersecurity eisen van Achilles® Communications Robustness Testing Level 1 te voldoen. Met steeds meer instrumenten die verbonden zijn aan Ethernet netwerken, is Cybersecurity een enorm belangrijk aandachtsgebied. Lees meer »
 

Agenda
 8 jun  Workshop Industriële Communicatie in de Procesindustrie, Scheveningen
13 jun  Beurs FVG Select 2017, Keulen
19 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
22 jun  Workshop Challenging your engineering, Loon op Zand
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Training Project Control, Utrecht
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
 4 okt  Training Certified Cost Professional (CCT) in de praktijk , Rotterdam
 4 okt  Vakbeurs Solids Rotterdam 2017, Rotterdam
24 okt  Cursus Overview of Particulate Handling Technology, Chatham Maritime
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.