Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van de bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Jongerius B.V. , Nijkerk

 
TDOffice nu ook voor incidentmanagement en veiligheidsbeheer
 

TDOffice nu ook voor incidentmanagement en veiligheidsbeheer

Het programma TDOffice is ontwikkeld voor technische diensten die een programma zoeken dat eenvoudig en functioneel moet zijn en waarbij elke gebruiker al na een korte inwerkperiode met het programma om moet kunnen gaan. De functionaliteit van TDOffice is aanzienlijk, doordat de jarenlange ervaring opgedaan met eerdere TD-programma’s, Lees meer »
 
Geveerde vs rubberen ophanging in zeefmachines
 

Geveerde vs rubberen ophanging in zeefmachines

In de loop der jaren zijn een aantal basisontwerpen van vibrerende separatoren voor het fractioneren van materialen ontwikkeld. Een ontwerp bevat een vibrerende motor met geïntegreerde lagers en onbalansgewichten gemonteerd in een gefabriceerde basis. De basis is statisch en het trillende deel van de machine zit op een verenophanging. Lees meer »
 

(Advertorial)

Identificeer leidingen in elk bedrijf op een duurzame manier

Identificeer alle leidingen op een duurzame manier

Het doel van leidingmarkering is de leidinginhoud, de stroomrichting en de bijbehorende risico’s sneller herkenbaar maken.
Brady biedt leidingmerkermaterialen aan voor de duurzame identificatie van leidingen in elk bedrijf wereldwijd.
De leidingmerkers zijn verkrijgbaar in alle kleuren en in verschillende kwaliteitsniveau’s.
» Download de gratis Identificatiegids voor leidingen!
 
Wisselklep VAB standaard ATEX-gecertificeerd
 

Wisselklep VAB standaard ATEX-gecertificeerd

Bij de productie en verwerking van poeders en granulaten zoals, meel, graan, PVC, zaden, kunstmest etc, dient bij het ontwerp van de installatie de ATEX zonering in acht te worden genomen. WAM Holland levert veel machines en componenten die volledig ATEX gecertificeerd zijn. Een voorbeeld hiervan is de wisselklep type VAB die Lees meer »
 
Microscan UHD ontcijfert de kleinste code
 

Microscan UHD ontcijfert de kleinste code

De nieuwe MicroHAWK ID-readers en machine vision camera’s lezen codes die voor het blote oog bijna niet zichtbaar zijn. Dat geldt voor zowel 2D-codes als markeringen die direct op producten worden aangebracht (DPM). Bij de productie van bijvoorbeeld kleine printplaatjes is de ruimte voor een code of markering vaak minimaal. De noodzaak voor Lees meer »
 
Energie-efficiënte schroefcompressor GA VSD+
 

Energie-efficiënte schroefcompressor GA VSD+

Atlas Copco, specialist op het gebied van compressoren, ontwikkelde een nieuwe serie oliegeïnjecteerde schroefcompressoren: GA VSD+ (Variable Speed Drive). Bijzonder aan deze nieuwe compressoren is dat iedere component in de ontwerpfase afzonderlijk is geanalyseerd en – indien noodzakelijk – opnieuw is ontwikkeld. Dit heeft geleid Lees meer »
 
Nieuwe website Transtech
 

Nieuwe website Transtech

De nieuwe website van Transtech staat nu online. Op de website hebben we getracht de diensten de we leveren zo overzichtelijk mogelijk weer te geven. Ook is er ruimte voor nieuws over stoffilters en stoffilter-onderdelen. Verder een uitgebeide sectie met projecten die we hebben uitgevoerd. Een voorbeeld van zo’n project: Ontvangstbunker Lees meer »
 

Dormatec

 
Euro Manchetten biedt B.O.S. altijd passende oplossing
 

Euro Manchetten biedt B.O.S. altijd passende oplossing

In het magazijn van B.O.S. Nederland B.V. ligt een ruim assortiment onderdelen voor alle gangbare beladingsbalgen van diverse merken en leveranciers. Maar de klantspecifieke uitvoeringen met afwijkende afmetingen, speciale afwerkingen en uitzonderlijke materialen ontstaan door de intensieve samenwerking tussen Lees meer »
 
Animatie koelventilator GA VSD+ compressor
 

Animatie koelventilator GA VSD+ compressor

De GA 7-37 VSD+ compressoren met variabele toerenregeling van Atlas Copco verlagen uw energieverbruik gemiddeld met maar liefst 50% vergeleken met standaard stationaire compressoren. Tegelijkertijd levert dit type compressor betere prestaties bij een stille werking (slechts 62 dB(A)) en dat op een klein vloeroppervlak. De video Lees meer »
 
Gebruiksvriendelijk besturingssysteem voor ECON pelletizers
 

Gebruiksvriendelijk besturingssysteem voor ECON pelletizers

ECON heeft de besturing voor haar pelletizers vernieuwd met de toepassing van een Siemens PLC of een Allen Bradley PLC. Met name de operators hebben voordeel van de bedieningsvriendelijke Human-Machine-Interface (HMI). Alle parameters worden getoond en zijn instelbaar op één touch screen bedieningspaneel zonder submenus. Lees meer »
 
White paper over compliance met EHEDG/NFS voor weegmodules
 

White paper over compliance met EHEDG/NFS voor weegmodules

Soms is een hygiënisch Clean-in-Place ontwerp voor weegmodules en loadcellen vereist. Een nieuwe white paper legt uit hoe een weegmodule wordt gekozen die voldoet aan de richtlijnen van EHEDG/NFS voor een hygiënisch ontwerp. Clean-in-Place (CIP) is een vereiste voor aangepaste weegschalen die permanent geïnstalleerd zijn. Daarom moeten Lees meer »
 

EKB - Your Integration Partner

 
Cen-Trax belt tracker verhoogt beschikbaarheid installatie
 

Cen-Trax belt tracker verhoogt beschikbaarheid installatie

TBK spillage control BV heeft in april 2016 twee Cen-Trax SO-2000 geleverd aan een dagbouwmijn in het noorden van Finland. Twee mobiele transportbandinstallaties met een bandbreedte van 2000 mm, vielen regelmatig stil als gevolg van scheefloop. De mobiele transportband-installatie staan geschakeld tussen een aantal bunkerbanden Lees meer »
 
Vernieuwde mangatdeksels met ASME keur
 

Vernieuwde mangatdeksels met ASME keur

Montakon heeft het assortiment uitgebreid met een nieuwe lijn Swift mangatdeksels. Deze deksels zijn dubbelwandig geïsoleerd en uitermate geschikt voor minder sanitaire toepassingen zoals de bierindustrie en licht chemische industrie. Deze mangatdeksels zijn verkrijgbaar in de maten DN300 en DN500, hebben een werkdruk van -1 / +4 bar en Lees meer »
 
Extra mogelijkheden met de FFS afzakmachines van Weber
 

Extra mogelijkheden met de FFS afzakmachines van Weber

In de nieuwste generatie FFS (Form-Fill-Seal) machines die Weber uitbrengt onder de naam ‘Performance’ zijn allerlei extra veiligheden ingebouwd die ervoor zorgen dat je met deze machines stofvrij kan afvullen. Hierdoor zijn deze machines zeer geschikt voor het afvullen van ‘gevaarlijke’ producten zoals onkruidverdelgers of fungisides die Lees meer »
 
Slimme formaatverstellingen: SIKO AG24 Fieldbus/IE
 

Slimme formaatverstellingen: SIKO AG24 Fieldbus/IE

Het automatische verstellen van spindels en assen met een kleine motor wordt steeds meer toegepast. In plaats van het handmatig draaien aan de spindels gebeurt dit dan met drukknoppen. De vraag is of deze oplossing nog past binnen de kaders van Smart Industry en Industry 4.0. Intelligente formaatverstellingen zouden hier wel eens een oplossing Lees meer »
 

Vacatures
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Denios BV zoekt assistent service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Product Engineer
Gericke zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Service Monteur
Inventech zoekt Service engineer
J-Tec Material Handling zoekt mechanical designer
Lambrecht Constructie zoekt Lasser Aluminium
Mesys Air Systems zoekt Project manager / Project engineer
Muller Beltex zoekt monteur met leidinggevende ervaring
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Rema Tip Top TSN zoekt Technisch commercieel adviseur
Van Beek zoekt mechanical engineer
VAV Aandrijvingen zoekt verkoopmedewerker
Verder Scientific zoekt buitendienstmedewerker Verkoop
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Liquiphant Failsafe: overvul-, droogloop- en pompbeveiliging
 

Liquiphant Failsafe: overvul-, droogloop- en pompbeveiliging

Endress+Hauser’s Liquiphant FailSafe is de ideale grenswaardeschakelaar met SIL3 voor MAX- (overvulbeveiliging) en voor MIN-detectie (droogloop- /pompbeveiliging) voor de chemische-, olie & gas- en energie-industrie. Ook voor alle andere sectoren waar veiligheid, betrouwbaarheid en beschik-baarheid uiterst belangrijk zijn, is de Liquiphant FailSafe Lees meer »
 
Lean Gravity Mixing in kindervoeding-plant
 

Lean Gravity Mixing in kindervoeding-plant

In Frankrijk, midden in Bretagne, is onlangs de grootste plant voor infantfood in Europa in gebruik genomen, met een capaciteit van 100.000 ton/jr. Naast de droogtorens wordt het hart van het proces gevormd door een innovatief dry mixing concept van de Nederlandse fabrikant Dinnissen Process Technology, Lean Gravity Mixing genoemd. Lees meer »
 
Nieuwe website voor LDL Bulkhandling
 

Nieuwe website voor LDL Bulkhandling

LDL Bulkhandling B.V. heeft haar nieuwe website online gezet. LDL Bulkhandling is een dynamische bedrijf wat continu zoekt naar verbetering. Op deze site staat duidelijk vermeld wat LDL Bulkhandling voor u kan betekenen. Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Lees meer »
 
Adbulco presenteert overzichtsbrochure magnetische scheiders
 

Adbulco presenteert overzichtsbrochure magnetische scheiders

Adbulco heeft in samenwerking met Eclipse een brochure uitgebracht met een overzicht van magneetseparatoren voor droge stortgoed. Magnetische scheiders worden gebruikt in veel industriële en voedselprocessen om ijzerhoudende en paramagnetische verontreinigingen te verwijderen. Vervuilende stoffen kunnen op verschillende manieren in Lees meer »
 

Agenda
24 apr  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
25 apr  Design of Equipment for Storing and Discharging Bulk Solids, Chatham Maritime
 8 mei  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Bremen
10 mei  Vakbeurs Solids Dortmund, Dortmund
16 mei  Seminar / Workshop Dustiness Day 2017, Rotterdam
16 mei  Cursus Pneumatic Conveying of Bulk Solids, Chatham Maritime
 5 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Londen
 8 jun  Workshop Industriële Communicatie in de Procesindustrie, Scheveningen
13 jun  Beurs FVG Select 2017, Keulen
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
28 sep  Training Project Control, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.