Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
MAART 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van de bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

(Advertorial)

Identificeer leidingen in elk bedrijf op een duurzame manier

Identificeer leidingen op een duurzame manier

De nieuwe, duurzame en betrouwbare kleurgecodeerde leidingmerkers kunnen voldoen aan wereldwijde normen en bieden de perfecte oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een flexibele manier om leidingen te markeren.
De Indoor, Outdoor en Outdoor+ leidingmerkers van Brady zijn in alle kleurencombinaties verkrijgbaar en kunnen aan elke lokale regelgeving, industrie- of bedrijfsnorm beantwoorden.
Vraag een proefpakket met leidingmerkers aan »
 
Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken razendsnel
 

Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken razendsnel

Voor het verkleinen van brokken, klonten of agglomeraten in de voedings-middelen- of chemische industrie heeft Van Beek een robuuste kluiten-breker ontwikkeld. Voor een groeiend aantal fabrikanten is de kluitenbreker of klontenbreker inmiddels een onmisbaar onderdeel aan het begin van hun proceslijn. De kluitenbreker weet goed raad met brokvorming Lees meer »
 
Gesloten doseerband voor standaard toepassingen
 

Gesloten doseerband voor standaard toepassingen

Jesma heeft de JesBelt mini verder ontwikkeld in samenspraak met diverse klanten. De compacte doseerband met gesloten behuizing, is nu nog breder inzetbaar doordat deze geleverd kan worden met opties zoals (automa-tische) product-hoogte regelaar, roestvrij stalen uitvoering en FDA transportband. Naast deze serie produceert Jesma ook Lees meer »
 
Het nut van spiraalschroeven bij het doseren
 

Het nut van spiraalschroeven bij het doseren

De meeste schroefdoseringen zijn uitgevoerd met een spiraalschroef; deze brengen de hoogste doseercapaciteit met tegelijkertijd het laagste risico dat product zich opbouwt op de schroef. Tenslotte heeft een spiraalschroef het kleinste contactoppervlak waarop het product kan opbouwen. Zoals beschreven in het artikel “Gravimetrisch doseren, Lees meer »
 
ATEX gecertificeerde Tablet PC voor zone 1
 

ATEX gecertificeerde Tablet PC voor zone 1

Door de toepassing van Tablet PC’s, werken gebruikers gemiddeld 15 tot 50% efficiënter. Daarnaast neemt de veiligheid merkbaar toe en wordt bijvoorbeeld onderhoud beter, sneller en goedkoper uitgevoerd. Het is dan ook niet verbazend dat het aantal bedrijven dat de stap naar mobility neemt snel groeit. Ook software ontwikkelaars zien deze groeimarkt Lees meer »
 

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

 
Nieuw: verticale spiraalconveyors van Rhewum
 

Nieuw: verticale spiraalconveyors van Rhewum

De Duitse machinefabrikant Rhewum lanceert een nieuw product: verticale spiraal-conveyors. Deze verticale trilgoten transporteren alle poedervormige goederen en korrelige bulk goederen op een zeer efficiënte en plaatsbespa-rende wijze naar de gewenste hoogte. Via een dubbele bodem kunnen de goederen tijdens het transport naar wens worden gekoeld Lees meer »
 
Achtergronden en toepassing van onbalansmotoren
 

Achtergronden en toepassing van onbalansmotoren

De onbalansmotor is een asynchrone draaistroommotor met twee aseinden, waarop twee of meer onbalansgewichten bevestigd zijn. Deze rond-draaiende massa’s oefenen via de lagers een cirkelvormige kracht uit tot wel 200 KN. Door nu de onbalansgewichten tegengesteld te verdraaien kan deze centrifugaalkracht traploos worden ingesteld. Om Lees meer »
 
Smartflex afzuigslang geschikt voor EX-zones
 

Smartflex afzuigslang geschikt voor EX-zones

De Smartflex is een helder transparante polyurethaan afzuigslang speciaal geschikt voor de hout en granulaatverwerkende industrie, waar steeds vaker producten gevraagd worden die moeilijk ontvlambaar en/of anti-statisch zijn. De Smartflex is hier de oplossing voor en is bovendien hydrolyse- en microbenbestendig en daarom toepasbaar Lees meer »
 
Weegcellen Mettler-Toledo overzichtelijk in nieuwe brochure
 

Weegcellen Mettler-Toledo overzichtelijk in nieuwe brochure

Mettler-Toledo, producent van weegcomponenten voor fabrikanten van machines en installaties, presenteert een nieuwe brochure met een over-zichtelijke en gedetailleerde beschrijving van het omvangrijke assortiment weegcellen. Het programma omvat het bereik van 10 gram tot 300 ton. De kleinste afleesnauwkeurigheid bedraagt 0,01 mg. Lees meer »
 
Poeth introduceert Z-Conveyor, hygiënisch transportsysteem
 

Poeth introduceert Z-Conveyor, hygiënisch transportsysteem

Hygiënisch transportsysteem minimaliseert capaciteitsverlies en contami-natie. Het grondig legen van transportsystemen is één van de belangrijke voorwaarden voor een efficiënte en contaminatievrije verwerking van poeders, korrels en granulaten. Vooral bij het transport van lichte, fijne poeders is het goed legen van transportsystemen Lees meer »
 
Het allerbeste alternatief voor optimale tankreiniging
 

Het allerbeste alternatief voor optimale tankreiniging

Scanjet is een toonaangevende fabrikant en ontwerper van tankreinigings-systemen. Het assortiment bestaat uit reinigingssystemen voor tanks in alle soorten en maten. Speciaal voor de FOOD en FARMA industrie heeft Scanjet de BIO-serie ontwikkeld. Deze serie bestaat onder meer uit een reeks van roterende sproeikoppen gekenmerkt door een Lees meer »
 
Denios presenteert nieuwe generatie Purima tankdouches
 

Denios presenteert nieuwe generatie Purima tankdouches

Tankdouches worden toegepast op locaties waar geen waterleiding of warm water beschikbaar is. In de geďsoleerde tank wordt het water op de juiste temperatuur gehouden. Ter voorkoming van legionellabesmetting is de tank voorzien van een speciaal nano-zilverfilter. Om aan de internationale normen te voldoen inzake een verantwoord sproeipatroon, Lees meer »
 
Afsluiters: Vlinderkleppen voor stortgoed
 

Afsluiters: Vlinderkleppen voor stortgoed

Vele uitvoeringen van afsluiters hebben zo hun eigen toepassingsgebied. Er bestaat geen afsluiter die voor alle toepassingen geschikt zou zijn. De meest bepalende eigenschappen zijn: het product, capaciteit, toepassing, temperatuur, druk in het systeem, druk over de afsluiter en de prijs. Bij deze wil ik me richten op de afsluiters zoals Lees meer »
 
Nieuwe website Coperion
 

Nieuwe website Coperion

Trots presenteren wij onze nieuwe website. De website weerspiegelt het complete portfolio producten en diensten van Coperion als ook Coperion K-Tron. Daarnaast treft u nog informatie aan van de verschillende industrieën die wij bedienen, tonen we onze know-how en informatie over de verschillende evenementen. Op de website is de informatie Lees meer »
 

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Beko Technologies zoekt Service Engineer
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Kwaliteitsinspecteur
Gericke zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron zoekt CNC-Machinaal Verspaner (m/v)
Inventech zoekt Service engineer
J-Tec Material Handling zoekt mechanical designer
Lambrecht Constructie zoekt Lasser Aluminium
Mesys Air Systems zoekt Project manager / Project engineer
Precia-Molen Nederland BV zoekt commercieel medewerker
Shamrock Technologies zoekt Productieverantwoordelijke
Van Beek zoekt mechanical engineer
VAV Aandrijvingen zoekt verkoopmedewerker
Verder Scientific zoekt buitendienstmedewerker Verkoop
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
WEMO Kempink-tester voor pellet-slijtvastheid
 

WEMO Kempink-tester voor pellet-slijtvastheid

WEMO-techniek presenteerde eind 2016 de nieuwe pellet slijtvastheid tester. Het apparaat krijgt de naam ‘WEMO Kempink tester’, genoemd naar de uitvinder Sjaak Kempink van het gelijknamige bedrijf Kempink Technical Systems. De Kempink tester is een betrouwbare gruis- en slijtvastheid tester voor de kwaliteitscontrole van pellets in de diervoeder Lees meer »
 
Geveerde vibrerende separator nu ook met RVS voetstuk
 

Geveerde vibrerende separator nu ook met RVS voetstuk

Terwijl de Eco Separator voorheen alleen beschikbaar was met een geverfde opbouw is hij nu beschikbaar met een roestvrijstalen voetstuk. De Eco Seperator van Russell Finex is een geveerde sorteerzeef die bij bijna alle productieprocessen kan worden ingezet. Deze vibrerende separator kan zowel natte als droge materialen scheiden tot vijf Lees meer »
 
Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan
 

Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan

Camozzi heeft een nieuwe serie magneetventielen ontwikkeld, de Serie K8DV, die voldoet aan alle eisen om agressieve of warmtegevoelige media te scheiden, zoals vereist door de nieuwe technologieën. Dankzij het scheidingsmembraan wordt het medium gescheiden van alle interne metalen onderdelen van het magneetventiel en wordt zelfs Lees meer »
 
Precia-Molen bouwt weegautomaten om
 

Precia-Molen bouwt weegautomaten om

Een verouderd weegsysteem afbreken en helemaal opnieuw beginnen kan kostbaar zijn en vanuit oogpunt van duurzaamheid ook niet wenselijk. Behouden van wat nog in goede staat verkeert en dat met moderne apparatuur weer in bedrijf stellen zodat het weer vele jaren mee kan, is dan interessanter. Het systeem opnieuw optimaliseren, Lees meer »
 
EHEDG magneetfilter met CIP reiniging
 

EHEDG magneetfilter met CIP reiniging

Het recent door Goudsmit Magnetics op de markt gebrachte EHEDG magneetfilter is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit hygiënische filter is geschikt voor CIP (Cleanin-Place) installaties ; de magneet kan pneumatisch worden bediend waardoor het filterhuis voor reiniging niet geopend hoeft te worden. Het filter is opgebouwd Lees meer »
 
Beheers risico’s met Lockout/Tagout-best practices
 

Beheers risico’s met Lockout/Tagout-best practices

Tijdens onderhoudswerken gebeuren er nog vaak werkongevallen. Deze ongevallen kunnen leiden tot heel wat menselijk leed, hoge verzekerings-premies en een minder efficiënte productie. Lockout/Tagout biedt een praktische manier om veiligheidsrisico’s bij onderhoudswerken te beheersen. Bepaal de noden op het vlak van risicobeheersing Lees meer »
 

Empack Den Bosch, 5+6 april 2017, 's Hertogenbosch

 

Agenda
17 mrt  Cursus Hygiënische engineering - Droge processen, Utrecht
23 mrt  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
29 mrt  Vakbeurs M+R 2017, Antwerpen
 6 apr  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
11 apr  Workshop IO-Link Workshop, ’s-Hertogenbosch
13 apr  Training Project Control, Omgeving Assen
25 apr  Design of Equipment for Storing and Discharging Bulk Solids, Chatham Maritime
10 mei  Vakbeurs Solids Dortmund, Dortmund
16 mei  Seminar / Workshop Dustiness Day 2017, Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.