Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Veilig werken met kwartsstof

Stuur per email
Twitter dit bericht
Veilig werken met kwartsstof, Training, 3 november 2017, Omgeving Utrecht
 

Training

Omgeving UtrechtToegang: betaald

Kwarts is een mineraal dat vaak in hoge concentraties is verwerkt in bouwstoffen. Wanneer het materiaal wordt bewerkt, kan er respirabel kwartsstof vrijkomen. Respirabel (fijnstof) kwartstof is nauwelijks met het blote oog waarneembaar. Blootstelling aan respirabel kwartsstof kan ernstige gezondheidsproblemen geven, waaronder longkanker. Kwartsstof is nog eens extra gevaarlijk omdat de beschadiging van de longen doorgaat, ook als de werknemer er niet meer mee werkt.
In veel branches, waaronder de bouw, ontkom je niet aan het bewerken van kwartshoudende materialen. Maar hoe kun je er veilig mee werken? En op welke wijze kan dit? Daarover gaat deze eendaagse training met veel voorbeelden uit de praktijk.

Na het volgen van deze training:
Kent u de gezondheidsrisico’s van blootstelling aan kwartsstof;
Kunt u kwartsmaterialen herkennen;
Heeft u kennis van de nieuwe technieken om stofarm te kunnen werken;
Weet u hoe u conform de Arbowet en de Europese richtlijn moet omgaan met kwartsstof.

Doel van de training
Het doel van deze training is de deelnemers te informeren over de gevaarseigenschappen van kwarts en ze te trainen in het herkennen van kwartsstoftoepassingen die zij op hun werkplek kunnen tegenkomen. Daarbij worden nieuwe technieken aangereikt om stofarm te kunnen werken zoals het toepassen bronafzuiging op machines. Dit in het streven om stoflongen en longkanker door blootstelling aan kwartsstof op de werkplek terug te brengen.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met kwartsstof en in het bijzonder degene die betrokken zijn bij het terugdringen van de blootstelling aan kwarts:
Uitvoerende partijen, zoals aannemers en installateurs. Geschikt voor enerzijds directie, afdelingen calculatie en werkvoorbereiding en operationeel leidinggevenden. Anderzijds voor timmerlieden, metselaars, slopers, steigerbouwers, installateurs, schilders, e.d.
Opdrachtgevende partijen, zoals architecten, ontwikkelaars, vastgoedbeheerders, toezichthouders, gemeentes en instanties.
Adviserende functionarissen, zoals preventiemedewerkers, veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en HRM-medewerkers.

Accreditatie / PE punten
Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK: op aanvraag

Meer informatie

Organisator

 
 .
 .
 .