Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
november 2018
 
 
 
Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

Jongerius B.V. , Nijkerk

Plant of the future loodst procesindustrie digitale tijdperk in
Procesindustrie in het digitale tijdperk
Voor het stimuleren van digitale, technologische innovaties in de procesindustrie en het future-proof maken van het personeel is publieke en private samenwerking noodzaak. Een masterclass Plant of the Future helpt het bedrijfsleven bij het maken van de juiste keuzes. Lees het hele artikel »
ADVERTORIAL
Voorkom uitglijden, struikelen en vallen
Voorkom uitglijden, struikelen en vallen
Uitglijden, struikelen en vallen zijn de meest voorkomende ongeval-types, en kunnen zelfs leiden dodelijke ongevallen. 36% van de bedrijven in de EU herkent dat er risico op hun locatie bestaat. Dat blijkt uit de ESENER-2-enquête van EU-OSHA.
Om dit risico te beperken, bieden we betrouwbare en goed zichtbare identificatieoplossingen aan.
» Lees meer in de gratis gidsen
Veelzijdige ICS weegschalen Mettler Toledo
Veelzijdige ICS weegschalen Mettler Toledo
De veelzijdige ICS weegschalen (Industrial Compact Scales) van Mettler toledo zijn af te stemmen op uw behoeften. Ze leveren een uitstekende kwaliteit en betrouwbare weegresultaten voor bijvoorbeeld controlewegen, tellen en portioneren. De ICS weegschalen zijn ontworpen voor Lees meer »
Diverse whitepapers over wegen van PENKO
Diverse whitepapers over wegen van PENKO
Wegen is een vak. Zoals veel dingen lijkt het eenvoudiger dan het is. Ook deze techniek kent de nodige aandachtspunten. Om het u gemakkelijk te maken heeft PENKO die, per type weegsysteem, voor u op een rijtje gezet. Inmiddels zijn deze hulpmiddelen in de vorm van whitepapers, voor de volgend Lees meer »
Conveyor feed verhoogt opbrengst  scheider
Conveyor feed verhoogt opbrengst scheider
De recent door Goudsmit Magnetics ontwikkelde conveyor feed bestaat uit een transportband aanvoer die wordt gevoed door een productverdeler. Deze voorkomt tijdens het recycling proces een verstopte trilgoot en verhoogt de opbrengst van non-ferro metalen. Plakkerige of vochtige productstromen, zoals Lees meer »
Liftincident met dode: OM eist €125.000 boete
Liftincident met dode: OM eist €125.000 boete
Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Den Bosch een boete van 125.000 euro geëist tegen Vereijken Logistics BV voor overtreding van de arbeidsomstandig-hedenwet en dood door schuld. Uit onderzoek door de Inspectie SZW blijkt dat de werknemer in november 2015 bezig was met schoonmaakwerkzaamheden Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

voedingssysteem pendelbekerelevatoren
voedingssysteem pendelbekerelevatoren
Een pendelbekerelevator is een gebruikelijke keuze als bulkgoed breukvrij getransporteerd moet worden. Voor poeders en slijtend product blijft dit nog altijd een uitdaging. Nu heeft Simatek Bulk Systems een geforceerd voedingssysteem i.c.m. andere innovaties, zoals hun Drum Feeder ontwikkeld. Hiermee Lees meer »
Live Webinar over zeefanalyse
Live Webinar over zeefanalyse
Voor de betrouwbare bepaling van deeltjesgrootte-verdelingen in bulkmaterialen is zeefanalyse nog steeds de meest verspreide en kosteneffectieve methode die een hoge nauwkeurigheid garandeert. Met het Live Webinar op 11 december 2018: Praktische tips voor efficiënte laboratoriumzeefprocessen Lees meer »
Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC
Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC
Van Beek heeft opleidingscentrum ROVC een schroeftransporteur geschonken. Met deze machine ondersteunt Van Beek de technische opleidingen die ROVC geeft. Op donderdag 6 september jl. overhandigde Perry Verberne, directeur van Van Beek, de schroeftransporteur aan Roel Greutink, Lees meer »
verduurzaming Europese procesindustrie
verduurzaming Europese procesindustrie
Sitech Services, TNO, Universiteit Maastricht en Brightlands Chemelot Campus hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de oprichting van een centrum voor verduurzaming van de Europese procesindustrie. Met de oprichting van dit centrum wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling Lees meer »
Campagne gevaarlijke stoffen
Campagne gevaarlijke stoffen
Wist jij dat je ziek kunt worden van je werk? Als je blootgesteld wordt aan gevaarlijke stoffen kun je allergische reacties krijgen. Of zelfs ernstige longziektes en kanker. Elk jaar overlijden 3.000 mensen in Nederland aan ziektes die ze door gevaarlijke stoffen op het werk hebben opgelopen. Het gevaar schuilt Lees meer »
TNO doet voorstel voor machineveiligheid
TNO doet voorstel voor machineveiligheid
Machines kunnen steeds meer, ook op de werkvloer. TNO doet een voorstel voor essentiële veiligheids- en gezondheidseisen op het gebied van machineveiligheid. Daarmee moet de Machinerichtlijn toekomstbestendig worden. In eerdere rapporten publiceerde TNO al over de opkomende risico’s voor arbeidsveiligheid, Lees meer »
Lange trilconveyors van Alvibra
Lange trilconveyors van Alvibra
Wist u dat Alvibra trilconveyors kan maken die 2 a 3 keer langer zijn dan die van andere leveranciers? De trilconveyors van Alvibra, aangedreven door slechts één VibraDriveTM motor, verzekeren u van een geluidsarme, energiezuinige en toch erg krachtige transportoplossing voor lange(re) afstanden. Lees meer »

Vacatures
BEGE Aandrijftechniek zoekt een Sales Engineer
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel Technisch Verkoper
IPCO Process Systems zoekt Service Engineer Benelux
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Polem in Lemmer zoekt ervaren Company Planner
Precia-Molen zoekt locatiemanager Beton (m/v)
TBK Group bv zoekt accountmanager
Van Tongeren-Kennemer BV zoekt Servicemonteurs
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

REMAscreen zeefdekken voor alle industrieën
REMAscreen zeefdekken voor alle industrieën
Remascreen zeefdekken worden geproduceerd voor alle industrieën, zoals voor zand en grind, erts en kolen, beton, land- en tuinbouw en recyclingindustrie. De Remascreen zeefdekken worden gestanst van rubber of polyurethaan en zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt. Zo zijn de Lees meer »
Praktijktoepassing Vortex Valves Rollergate
Praktijktoepassing Vortex Valves Rollergate
Toepassing: Producent van diervoeders in kubusvorm, gemaakt uit diversen gewassen en additieven op deze faciliteit. In het productieproces worden diversen gewassoorten vermengt met additieven alvorens deze worden samengeperst tot vierkante kubussen van 50 tot 100mm. Nadat de producten zijn Lees meer »
Drie silo’s van 30 kub totaal op EEn bok
Drie silo’s van 30 kub totaal op EEn bok
In het hoge noorden van Nederland heeft M.I.P. bij een trouwe klant 3 silo’s van 30m³ totaal op een gezamenlijke bok geplaatst. Uitdaging hierbij was dat we met een beperkte hoogte te maken hadden, maar de klant wel de maximale inhoud wilde hebben. De klant benaderde ons opnieuw nadat we in 2016 silo’s met Lees meer »
Poeth mini hamermolen
Poeth mini hamermolen
Poeth bouwt, als molenbouwer,sinds haar oprichting in 1921 hamermolens. De laatste jaren is er ook steeds meer behoefte aan hamermolens voor kleine capaciteiten voor het malen van diverse uiteenlopende producten ; hout, granen, mosterd zaad, reststromen vanuit de food, geëxtrudeerde zetmelen Lees meer »
Urschel op de Interpom beurs in België
Urschel op de Interpom beurs in België
Kennis maken met de Urschel snijmachines? U kunt maar liefst 6 verschillende machines van ons hier bewonderen. Interpom | Primeurs is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs voor de hele aardappel- & groentebranche in Europa waar de volledige keten vertegenwoordigd is: van teelt tot verwerking en vermarkting. Lees meer »
Arodo viert 30-jarig bestaan
Arodo viert 30-jarig bestaan
Deze maand blaast verpakkingsspecialist Arodo 30 kaarsjes uit. Wat ooit begon als experiment van twee ondernemende collega’s in de garage, groeide uit tot een internationaal bedrijf met meer dan 100 werknemers. Al 3 decennia bouwt het bedrijf klantspecifieke verpakkingsoplossingen, zoals Lees meer »
Nieuwe Lödige menger voor frictiemateriaal
Nieuwe Lödige menger voor frictiemateriaal
Lödige Maschinenbau GmbH presenteerde op de Solids in Dortmund zo’n 70 jaar na de patentering van haar ploegschaarmenger, een nieuw model dat specifiek is ontworpen voor de menging van grondstoffen voor vezel versterkte rem- en frictiecomposieten in de auto-mobielindustrie. De nieuwe menger Lees meer »

Agenda
16 nov  Cursus Hygiënische engineering - Droge processen, Utrecht
20 nov  Gratis seminar Monstername in de voedingsindustrie, Uithoorn
22 nov  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
28 nov  Powder Handling and Flow for Additive Manufacturing, Cheshire
 4 dec  Netwerkevenement Machevo Connect, Eindhoven
 4 dec  Commissioning and Troubleshooting Pneumatic Conveying, Chatham
13 dec  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
31 jan  College Basics of safety, Naarden
 4 feb  Cursus Certified Cloud Security Professional (CCSP), Utrecht
 5 feb  Cursus Project control, Utrecht
12 feb  Fair ExpoSolidos 2019, Barcelona
12 feb  Fair PoluSolidos, Barcelona
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.